13x Sint Maarten thuis vieren

4 november 2022
Sint Maarten het feest van zingend langs de deuren met een lampion en thuiskomen met een zak vol snoepjes. Zit je niet te wachten op zakken vol snoep of wil je liever niet dat jouw kind van deur naar deur loopt? Dan zijn er ook alternatieven om dit feest thuis te vieren. Wij hebben hier wat leuke tips om er thuis ook een feestje van te maken!
Sint Maarten thuis vieren

1.
 Als je niet buiten langs de deuren wil, waarom dan niet langs de deuren in huis? Verstop voor de kinderen achter elke deur in huis een snoepje. Wedden dat je meer deuren in huis hebt dan je denkt!

2. Ken je de traditionele lampionnen die in Nederland worden gemaakt? Zoek ze maar eens op.

3. Hou een grote Sint Maarten liedjesavond en zing samen alle Sint Maarten liedjes die je kent. 4. Maak er een luie avond van. Kruip samen weg onder een dekentje met warme choco en lees elkaar het verhaal van Sint Maarten voor.

5. Voeg snoepjes toe aan jullie favoriete bordspel. Bijvoorbeeld Mens-erger-je-niet met snoepjes in plaats van pionnen. Als je ‘binnen’ bent mag je de snoepjes opeten.

6. Zoeken maar! Organiseer een grote snoepspeurtocht in huis en de tuin. Verstop snoepjes op de gekste plekken: achter de wasmand, in de bestekbak, tussen de boeken. Wie het snoepje als eerste vindt mag hem houden.7. Ga creatief aan de slag en maak een lampion van gerecyclede materialen die jullie in huis hebben. Knutsel bijvoorbeeld een lampion van een fles, een stuk oude stof, een fietslampje of wc-rollen.

8. Rij langs bij opa en oma en verras ze met Sint Maarten liedjes bij het licht van een lampion.

9. Zet thuis alle lichten uit en loop met de lampionnen een optocht door het huis en de tuin. Leg langs de route snoepjes voor de kinderen.10. Hier zeggen de kinderen vast geen nee tegen. Laat de kinderen snoephappen in plaats van koekhappen. Hmm, dat wordt smullen!

11. Versier het hele huis met lampionnen en organiseer een gezellig avondje bij het lampionlicht. Zo wordt het avondeten opeens extra gezellig. Ook leuk: hang een lampion als nachtlampje in de slaapkamer van de kinderen.

12. Maak een filmpje terwijl jullie Sint Maarten liedjes zingen. Leuk om door te sturen naar familie en vriendjes. Wie weet sturen ze jou wat snoepjes of filmpjes terug.13. Speel een variant op het dobbelspel dat vaak met Sinterklaas gespeeld wordt. In plaats van cadeautjes doe je het dit keer met snoepjes.


Fijne Sint Maarten!