• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

5 heerlijke boswandelingen

17 juli 2022
Wij vinden het heerlijk om met het hele gezin de natuur in te trekken en samen een wandeling te maken! Onze 5 favorieten van dit moment hebben we voor jullie verzameld!
Kabouterpad Mastbos, Breda
Echt een wandeling om te doen met de allerkleinsten. Peuters en kleuters kunnen de weg vinden door steeds de volgende kabouter te zoeken. Bij elke kabouter is een leuke opdracht (hier te downloaden): Wie kan het zachtst naar de volgende kabouter lopen? Hoeveel handjes is een boom dik? Kun je net als een konijntje sprongetjes maken? 

Ommetjes op Landgoed Wolfslaar, Breda
Landgoed Wolfslaar is één van onze favoriete plekjes. De kinderboerderij is natuurlijk al een heerlijke plek, maar ook het park bij Wolfslaar is zeker de moeite waard om te bezoeken. Er zijn daar 4 mooie routes uitgezet door het park, langs de vijver, door het bos of over de akkers. Allemaal tussen de 1 en 2 km. Combineren is mogelijk.

Natuurbelevingsroute, Breda
Deze wandeling is heel gevarieerd en echt tof voor de wat meer geoefende wandelaars, aangezien deze 7 km is. Hij staat volledig bewegwijzerd en je loopt afwisselend door het Mastbos, langs wildakkers en over een vlonderpad. Dat laatste vinden onze kids echt heel leuk. Tijdens de wandeling kun je elke keer weer andere dieren tegenkomen, zoals schapen, koeien en kikkers.

Dorstse bossen, Dorst
Je loopt langs leemputten, door bossen en heide. En als je geluk hebt, kom je ook nog de Schotse Hooglanders tegen. Bij dit bos heb je daarnaast nog een gedeelte waar je niet op de paden hoeft te blijven. Superleuk voor kids!

Strijbeekse heide, Strijbeek
Vanuit het Smokkelaartje kun je een bewegwijzerde wandeling doen door een heel mooi natuurgebied met heide en vennen! Vertel je kids tijdens de wandeling over de smokkelaars die vroeger via deze weg spullen smokkelden naar België of van Belgie naar Nederland. Leerzaam en ook een beetje spannend! 

Meer tips voor naar buiten, vind je hier.