• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

4x Blotevoetenpaden in Brabant en ietsjes verder.

8 april 2024
Blotevoetenpaden worden steeds populairder. Speciaal aangelegde paden vind je in prachtige natuurgebieden. Met verschillende ondergrond van zachte gras, fijn zand, houtsnippers, dikke takken. Vooral kinderen worden hier heel blij van. Kriebelende grassprietjes, blubber, verkoelend water, stevige stenen en heel veel meer prikkelende ervaringen kom je tegen op de blotevoetenpaden.
De ideale combinatie voor een actief, gezellig en een ontspannen dag. Heerlijk keuvelend met je kids door de natuur. Wij hebben een heel handig overzicht gemaakt van de blotevoetenpaden in Brabant en iets verder.

Blotevoetenpad Brabantse Wal
Hier kan je lekker wandelen met de kinderen en het wandelen van het Blotevoetenpad maakt het zijn in het bos nog leuker!
Je kan het 2,5 km lange parcours dat kriskras door Landgoed Lievensberg loopt, volgen. Met je blote voeten voel je het warme mulle zand van de open vlakte of de vochtige zompige ondergrond van het bos. Klim en Avonturenbos
Samen met het Brabants Landschap is dit Avonturenpad ontwikkeld. Het is een educatieve wandelroute door het bos waarbij iedereen onderweg op een actieve manier leert hoe planten en dieren overleven.
Ook zijn er meerdere uitdagende activiteiten, zoals boomstambruggen, touwslingers en een blote voetenpad. Super leuke gezinsactiviteit dus!
Natuurspeeltuin Hoppies
Ammerzoden, Noord-Brabant
Dit speelpark is ooit begonnen als een maïsdoolhof naast de champignonkwekerijen de Hopwaag. Inmiddels is dit natuurspeeltuin uitgebreid met vele mogelijkheden om je uren te vermaken tussen alle elementen die de natuur ons biedt. Water, zand en groen vormen de basis van Hoppies Natuurspeeltuin. Wat echt leuk is, is het blotevoetenpad. Blotevoetenpad Toon Kortoomspark
Deurne, Noord-Brabant.
Het blotevoetenpad bestaat voor het grootste deel uit gemaaide graspaden en bospaden, een buggy is geen probleem. Er is een klankenpad en onderweg kom je een demonstratie turfsteken tegen.


Tip: Neem een handdoek en droge kleding mee. Je mag vies en nat worden.

PS Ontvang jij onze nieuwsbrief al? Deze staat vol toffe tips voor vakanties en meer!