Baby’s & Boeken bij cultuurhuis De Nobelaer

28 april 2022
Voorlezen en met boeken bezig zijn is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en het leuke is dat je daar al mee bezig kan gaan vanaf dat het kind 0 jaar is! De Nobelaer heeft hier een speciaal programma voor: Baby's en Boeken. Lees snel verder wat dat inhoudt!
Baby's en boeken bij De Nobelaer

Vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur is het moment om andere ouders te ontmoeten in De Nobelaer. Speciaal voor (groot)ouders en verzorgers van kinderen van 0 tot 4 jaar staat Baby’s & Boeken op het programma. Hier kan je kennis uitwisselen over opvoeden, voorlezen of voorgelezen worden, en samen met je kleintje spelen.

Om deel te nemen aan Baby’s & Boeken hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek en de toegang is gratis. Tijdens Baby’s & Boeken is er een consulent aanwezig die alle vragen rondom voorlezen en boeken kan beantwoorden. Ze laat graag de jeugdafdeling van de bibliotheek zien.

Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente Etten-Leur een speciale waardebon voor het BoekStart-koffertje. Kom langs, maak je baby lid en ontvang het gratis BoekStart-koffertje. 

Voorlezen is, juist ook voor baby’s, heel goed voor de taalontwikkeling. En je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, blijkt uit onderzoek. Je kunt zelfs al beginnen met voorlezen aan baby’s rond de 3 à 4 maanden. Wanneer je op vroege leeftijd met voorlezen begint, heeft het kind daar op latere leeftijd nog steeds profijt van.

Tijdens de openingsmaand in april waren er een aantal toffe workshops tijdensBaby’s & Boeken. Zo kwam er iemand van Wapperkids. Zij las aan de kinderen voor met gebaren. De kinderen werden meegenomen in het verhaal door bewegingen te maken en natuurlijk werd er ook gezongen.

Het ene kind zat nog veilig bij mama op schoot en het andere kind liet zich al helemaal meenemen in het actieve verhaal. De vrolijke gezichtjes van de kinderen betekenden volop plezier tijdens deze activiteit.

Ook voorlezen en dansen, is voor de jongste kinderen een perfecte combinatie. Deze werkshop werd gegeven in de grote danszaal (De Pirouette) van De Nobelaer. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht naar buiten.Het verhaal Sssst tijger slaapt werd uitgespeeld. De kinderen ervaarde met hun hele lijf het verhaal. Samen met papa of mama bewegen op muziek is het leukste dat er is. In het verhaal was het feest en terwijl ieder kind aan het einde een ballon kreeg om mee te dansen eindigde ook deze activiteit als een groot feest.

Naast een vast inloopmoment iedere vrijdag wordt er met regelmaat een professional uitgenodigd die iets komt vertellen over een bepaald onderwerp dat te maken heeft met opvoeding en ontwikkeling van jonge kinderen.

Hier zie je een voorleesmoment op vrijdagochtend. Na het voorlezen was logopediste Sophie Menting aanwezig om vragen te beantwoorden over de spraak- en taal ontwikkeling bij jonge kinderen.

De komende maanden komen er nog diverse onderwerpen aan bod bij De Nobelaer. Zo komt er iemand langs die meer vertelt over babymassage. Ook voeding en bewegen bij jonge kinderen staat op de agenda. Houdt hiervoor de agenda op de website in de gaten.

Kom een kijkje nemen op vrijdagochtend en schuif gezellig aan voor een kopje koffie samen met andere (groot)ouders!

Naar de website