Kidsproof carnavalsplekken in en om Breda

10 februari 2020
We hebben een aantal super leuke plekken om carnaval te vieren op een rijtje gezet!
Wij kijken er allemaal al naar uit! Lekker carnavallen met het gezin. De kids vinden het heerlijk om verkleed te zijn, mooi geschminkt te worden en lekker te dansen op de muziek. En daar genieten wij natuurlijk enorm van! Maar waar ga je nu met kinderen lekker carnavallen? Hieronder een aantal plekken die echt kidsproof zijn. 
 
Carnavalszaterdag
Gemeenschapshuis Belcrum (Breda) is een fijne en gezellige plek om met de kids naar toe te gaan en ideaal voor de kleintjes onder ons. Het is namelijk niet te druk, lekker overzichtelijk en er is leuke muziek! Kijk ook eens op de website van het gemeenschapshuis bij jou in de buurt. Vaak organiseren ze één of meerdere dagen leuke activiteiten voor het gezin of voor de kinderen.

Verder is het in Oncle Jean altijd feest op zaterdag (en ook op zondag) voor het hele gezin. Let op: het kan er heel druk zijn. Bij goed weer, kunnen de kids heerlijk spelen in de speeltuin bij Oncle Jean.
 
In Etten-Leur is de kinderoptocht en kun je samen met het hele gezin natuurlijk weer Oud-hollandse spelletjes doen bij Nieuwe Nobelaer. Een goede en gezellige start van de carnaval! De kinderoptocht in Prinsenbeek is ook altijd een succes. Aansluitend is er groot feest in De Drie Linden, waar de andere dagen ook genoeg leuke dingen te doen zijn voor de kids!

Op zaterdag start ook de carnaval in Theater de Bussel. Er zijn elke dag leuke activiteiten. Denk aan een optreden van de Gebroeders Ko, gratis popcorn en meer.

Wil je kind zonder jullie carnavallen, maar met vriendjes? Dan is de Kindercarnaval in ’t Klooster (Bavel) erg leuk voor ze. Het is voor kids van 6 tot 12 jaar. Ze mogen tussentijds niet naar buiten en niet alleen naar huis. Fijn idee voor de papa’s en mama’s en de kids hebben ook hun avond! Kindercarnaval is er ook op maandag en dinsdag. Daarnaast is het ook verschillende dagen feest tijdens het Colabal in Etten-Leur en het Piepersbal in Prinsenbeek.
Carnavalszondag
Op verschillende plekken in en om Breda zijn vandaag optochten! Hopelijk zit het weer mee en kun je lekker buiten genieten van al het pracht en praal en de gezellige muziek. Echt een aanrader is de optocht in Prinsenbeek! Hier zie je nog grotere wagens dan tijdens de Grote Optocht in Breda. Verder zijn er (kinder)optochten in Ulvenhout en Bavel.

Natuurlijk heb je vandaag ook de Brakkensliert en dus vele leuke activiteiten in Breda. Zo kun je naar het Chassé waar kinderen geschminkt kunnen worden, dansen en heerlijk frietjes kunnen eten. Het zijn grote zalen, en het kan er best druk zijn, maar ook erg gezellig. Op de Grote Markt waar de brakkensliert langs komt is er een draaimolen en kun je heerlijk hossen. Je kan ook bijvoorbeeld vanaf 13u naar de brakkenmiddag bij Publieke Werken gaan, waar de brakken tussen 16-17u gratis poffertjes kunnen eten. Maar ook is er altijd nog de gezellige kindermiddag bij Charelli.

Leuk voor het hele gezin of met vriendinnetjes en vriendjes is het Snotpinnekesbal in de Avenue in Breda. Dit bal staat garant voor samen dansen, lachen, hossen en feesten. Start om 14.11u. 

 
Carnavalsmaandag
Tijdens de vakantie is het heerlijk dat je niet meteen aangekleed hoeft te zijn en even nog in je pyjama kan rondlopen! Bij Nieuwe Nobelaer mag je zelfs in je pyjama carnaval komen vieren tijdens het Pyjamabal. Super leuk!

Vandaag is de Grote Optocht in Breda. Toen ik klein was, ging ik altijd al bij de Beijerd kijken. Een plek waar echt carnaval wordt gevierd! Gezellig, groot en klein door elkaar. En na al die jaren blijft dit een gezellige plek. Bij Mezz in Breda zijn vandaag DJ EF Z en DJ P J die voor de leukste muziek zorgen. Voor ieder wat wils. Zo komen er kinderliedjes voorbij, maar ook hedendaagse meezingers, rockklassiekers en andere dijenkletsers! Kinderen hebben hier heerlijk de ruimte om rond te rennen.

Vaste prik op maandag is ook het Limonadebal in de Pekhoeve (Ulvenhout). Kinderen kunnen hier met de papa’s en mama’s genieten van een heerlijke carnavalsmiddag met spelen en dans op het podium.

 
Carnavalsdinsdag
De laatste dag, maar niet getreurd en staan nog hele leuke dingen op het programma. Zo is er in de Tussenpauz in Bavel een groots familiebal met luchtkussen! Op de Grote Markt is er de topafsluiter van Breda, namelijk Brakkencarnaval. Kinderen kunnen genieten van een heel programma, met gratis pannenkoeken en een schminkbus.

In Kaaiendonk sluiten ze af met een kinderoptocht. Tip van een kidsproof-volger: kijk de optocht op De Heuvel. Kids kunnen daar nog heel leuk rondrennen. 
 
Heel veel plezier tijdens de carnaval! 
 
PS Check onze uitagenda ook na de carnaval! Deze staat vol leuke tips voor eropuit met de kids!