• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Optisch bedrog; hoe doe je dat?

3 juni 2024
In dit blog, geschreven door mijn collega Maud, zie je 12 grappige foto's met gezichtsbedrog waar je inspiratie uit kan opdoen. Foto's maken is echt leuk! Kijk maar...
Meestal probeer ik diepte en onscherpte in beeld te brengen om een foto mooier te maken. Bij de fotograpjes probeer ik juist gebruik te maken van het bedrog van de diepte. Zo creeer je al snel optische illusies.

Haring happen, maar dan anders!

Door een kind verweg te plaatsen en een ander juist dichtbij, kun je spelen met die diepte. Zo kun je laten lijken of een van hen de ander als klein object vasthoudt.Pas jij in een strandemmertje?

Probeer anders eens je kind te vangen in een strandemmertje. Lukt je nooit zou je zeggen...! Maar met een camera en een paar vrolijke kinderen kun je een heel eind komen.Kun jij je eigen hoofd onder je arm meenemen?

Ok, deze is niet eenvoudig en voorop staat dat je kinderen het vooral heel graag moeten willen. Bij mij was dat het geval. Zij vonden dit leuker dan ik ;) Gebruik een handdoek, die je over het gezicht doet, voordat je het zand gaat strooien. Zorg dat alles klaar is en de camera op scherp staat .... let wel: haast is geboden! Enne, lijkt me beetje overbodig om te zeggen dat dit vooral geschikt is voor oudere kinderen en volwassenen, misschien wil papa wel model staan :-)Gigantische fles

Het strand is een leuke plek om je uit te leven met dit soort gezichtsbedrog. Je hebt hier lekker de ruimte. Hieronder twee voorbeelden wat je kunt doen met een fles.... waaaaaaaaahhh......Lukt het die reuze fles om de jongen te vangen?Vang een reuzenrad!

Is er een groot object in de verte, dan is een gekke foto gauw genoeg gemaakt. Zo kun je zelf iets vangen, in plaats van gevangen worden! Vang bijvoorbeeld eens een reuzenrad of til een toren met één hand op...Spierballen.....!Waterval uit mijn flesje

Op vakantie maak je altijd net even meer foto's dan anders, althans de meeste mensen. Je hebt meer tijd, bent op een andere plek en ziet ook vaak andere dingen. Probeer ook eens anders te kijken! Zo kun je je eigen waterval maken, of toch niet...Til de Eiffeltoren op

De toren van Pisa en de Eiffeltoren doen het ook altijd goed voor dit soort foto-momentjes. Hoe groot de Eiffeltoren ook is, op deze foto lijkt het toch of je 'm op kunt pakken, niet?


Mama mag ik de zon meenemen?

Dit is wel de meest bekende denk ik. De zon pakken, het kan... met een camera! Je kunt de zon ook op je hand leggen, tussen je vingers pakken of opeten. Met een ondergaande zon kun je heerlijk spelen.

Wow, mijn voeten zijn gegroeid mama!

Je hoeft niet altijd een object in de verte te gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om juist een voorwerp dichtbij te plaatsen. Zo kun je jezelf juist klein maken :-)Wil je jouw voorbeelden graag delen?

De foto's zijn niet perfect en dat is ook niet mijn opzet geweest. Deze blog is bedoeld ter inspiratie om ideëen op te doen waar je zelf mee aan de slag kunt. Wij zijn heel benieuwd wat jullie ervan maken. Wil je je gemaakte beelden graag delen, dat kan natuurlijk! Stuur ze per email aan eindhoven@kidsproof.nl Zet er meteen bij of wij je foto mogen gebruiken om deze blog mee aan te vullen. Wie weet gebruiken we jouw voorbeeld. Zo kunnen we nog meer ouders en kinderen inspireren.

Veel plezier!


Tip: bekijk hier nog meer inspiratie blogs