Zomervakantie tips Breda 2022

24 juli 2022
Het is zomervakantie! Tijd om er weer lekker op uit te gaan met de kinderen en mooie, leuke en toffe herinneringen samen te maken. Wat is er weer veel te doen in onze regio! Wij hebben superleuke tips voor je verzameld. Welk uitje gaan jullie met elkaar doen?

Vier de zomervakantie in Breda met onze top tips!


Kamperen voor 1 dag; het kan
Weet je nog niet of je kamperen leuk vindt, of kan je niet zo lang kamperen? Dan is dit je kans! Bij Recreatieboerderij Johan en Caroline kan je een Pod huren voor 1 dag en natuurlijk ook voor een langere periode. Op de boerderij is heel veel leuks te doen voor de kinderen.
Kom het uitproberen! 


Een zomer stampvol natuur!
Stap de natuur binnen bij NatuurmuseumBrabant. Eigenzinnige tentoonstellingen, actieve ontdektochten EN bijzondere zomervakantie activiteiten: gebruik je snavel om te kijken hoe vogels eten, duik in de wereld van, jawel, eenden (zonder nat te worden) en nog veel meer.
Bekijk alle activiteiten 


Volop Letterpret
Wat een gaaf vakantieprogramma heeft het Onderwijsmuseum! Bouw je eigen waanzinnige boomhut, kom knutselen in het LetterLAB, maak onzichtbare inkt, ga lezen bij het kampvuur en bezoek het Letterbos, vol gekke leesbeesten!
Leuk en leerzaam! 


Silverstar bij Pathé
Bij Pathé staan heel de zomer de leukste kinderfilms op het programma. Zoals deze film 'Silverstar' met Britt Dekker. Een spannend verhaal over het paard Silverstar en Esmee die moeten zien te overleven in de natuur. Hoe loopt dit af?
Ga naar de film 


Brakkenfestival
Het Brakkenfestival is een heel leuk festival voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Kinderen kunnen onder begeleiding van vrijwilligers de hele dag (10-16u) vrij spelen. Op het Brakkenfestival zijn meer dan 85 verschillende activiteiten. Zoals sport- en spelactiviteiten. Super gezellig!
Naar het festival! 


Even afkoelen
Wat is er nu lekkerder dan een verfrissende duik op een tropisch warme zomerdag? Wij hebben de leukste strandjes en zwemplekjes in Breda en omgeving voor je op een rijtje gezet. Plonsen maar! Welk plekje is jouw favoriet?
Chillen en zwemmen Zomeruitjes door heel NL 
Heb je onze zomerspecial met 25 top-uitjes door heel Nederland gezien? Lekker eropuit in de natuur, zelf aan de slag in een van de bijzondere (openlucht)musea en inspiratie voor de regenachtige zomerdagen.
Bekijk Kidsproof-zomerspecial 


Lees de vakantie door!
Lezen is leuk en belangrijk, ook in de zomer. Daarom is er Zomerlezen Kids: een project bedoeld om kinderen ook in de vakantie aan het lezen te houden. Geef je kind op en ontvang iedere week een leuk cadeautje of maak kans op een zomerse prijs.
Lekker lezen in de zomer 


Kermis!
Het duurt nog even, dus nog even geduld en dat is de Kermis van Oosterhout en Ulvenhout er weer! En helemaal aan het einde van de vakantie start de kermis in het Ginneken.
Wil je weten wanneer deze kermissen starten? Kijk dan snel verder!
Naar de Kermis