Oude Buisse HeideTerug naar het overzicht

Loop langs theekoepels, landhuizen, tuinen, vijvers en mooie heide in de omgeving van Zundert!
De Oude Buisse Heide vormt samen met Wallsteijn en De Moeren een prachtig wandelgebied bij Zundert. Er zijn tal van gemarkeerde wandelroutes langs theekoepels, landhuizen, tuinen en vijvers.

Je wandelt door oude bossen en langs weilanden, akkers, vennen, restanten heide, houtwallen en boerderijen. De fraaie bomenlanen, parkbossen, theekoepels en landhuizen geven het landschap een statig tintje. Op het landgoed ligt ook de oude theekoepel uit 1840 waar Henriette Roland Holst regelmatig verbleef. Het uitzicht is hier prachtig!

Superleuk is om bij de theekoepel iets met je kids te drinken (zelf meenemen). Waan jezelf even terug in de tijd en kijk maar eens hoe ver mensen vroeger liepen om met iets te drinken vanuit het landhuis bij de theekoepel te komen.

In de herfstperiode is het erg leuk om met je kinderen vroeg in de ochtend naar de heide te gaan. Dan zie je op de vele spinnenwebben tussen de heiden allemaal waterdruppels om. Erg mystiek om te zien.

Er zijn verschillende wandelingen hier uitgezet. Klik voor meer informatie via de roze button direct door naar de website van Natuurmonumenten.

PS Benieuwd wanneer er een leuke kindervoorstelling draait in en om Breda? Check onze Uitagenda!

Oude Buisse Heide

Roosendaalsebaan/Bunteg
Achtmaal
Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Musical4Daagse in Chassé

Musical4Daagse in Chassé

Je kan je kind weer opgeven voor de Musical4Daagse die tijdens de zomervakantie in het Chassé Theater is! Dit is een ervaring voor kinderen waar ze veel van leren en niet meer zullen vergeten!

Geef je kind op voor deze 4Daagse!