8 x Natuurzwembaden in en om Den Bosch

6 augustus 2020

Tijdens deze warme dagen in de zomervakantie is het heerlijk om de verkoeling op te zoeken. Wij verzamelden 8 x natuurzwembaden waar de kids heerlijk kunnen spetteren, spelen en afkoelen in de omgeving van Den Bosch:

Engelermeer
Strandbad Engelermeer is een fijne omgeving om op een warme zomerdag te vertoeven. Het strand loopt er langzaam af dus heb je voldoende overzicht. Ook kunnen ze lekker spelen in de speeltuin of de uitkijktoren beklimmen.

Zuiderplas
De toegang tot het strand en het zoetwater natuurbad is gratis. Voor de kinderen is er genoeg te beleven. Zoals bijvoorbeeld de waterglijbaan, volleybalnet, trampoline, tafelvoetbal, speeltuin, klimrek, schommels en zweefmolen. Beachbar Zuiderplas heeft een gezellig terras met een geweldig uitzicht. 

Oosterplas
Ook bij de Oosterplas kun je kosteloos verkoelen! Kom dus lekker spetteren in de Oosterplas. Als je uitgezwommen bent kun je nog een kijkje nemen bij de kinderboerderij of spelen in de natuurspeeltuin!

IJzerenman
Zonnen, zwemmen, vertoeven op het terras, loungen op een strandbedje, een grote speeltuin voor de kids en diverse wateractiviteiten. Een heerlijke plek voor een strandwandeling. Dit alles in een bosrijke omgeving. 

De Groote Wielenplas
Heerlijk wandelen langs de oevers van de waterplas, vissen, roeien, surfen, zwemmen, lekker zonnen op het strand: het kan allemaal in De Groote Wielen.

Zandmeren Kerkdriel
De Zandmeren in Kerkdriel bestaat uit een strand, ligweide en zwemgelegenheid. Een leuke plek die overzichtelijk en lekker is om een aantal uurtjes te vertoeven! Ook kun je er bijvoorbeeld suppen of genieten van het uitzicht vanaf de uitkijktoren.

Langspier Boxtel
Recreatieplas de Langspier heeft een eigen sfeer en heel veel faciliteiten. Het water is er helder, mooie zandstranden en groene ligweiden. Maar ook een speeltuin, beachvolleybalvelden, een pannaveldje, zwemvlotten en jeu de boule banen. Daarnaast kun je ook lekker genieten van 't zonnetje bij 't paviljoen op het ruime terras aan het water.

Neswaarden Aalst
De Neswaarden is een recreatiegebied aan de rand van Gelderland en Noord-Brabant, in het dorpje Aalst in de Bommelerwaard. Een mooi stuk natuur met strand, ligweide, sportveldjes en een grote speeltuin van natuurlijk materiaal.

Genoeg plekken in de omgeving om lekker te zwemmen. Check van te voren op https://www.zwemwater.nl/ de kwaliteit van het zwemwater!

Liever zwemmen in een openluchtzwembad? Klik hier.

Veel zwemplezier!

~ Carlijn ~