Sinterklaasintocht Den Bosch - Plattegrond & Kleurplaat

17 november 2023
Zondag 19 november komt Sinterklaas aan in Den Bosch! Maar waar vind je de Sint en wat is er allemaal te doen?
Programma Sinterklaas Intocht 2023!

Begroet Sinterklaas & zijn Pieten

Kom naar de intocht: Het Bossche Sint Spektakel

De jaarlijkse intocht van Sinterklaas in 's-Hertogenbosch krijgt dit jaar een opwindende nieuwe wending met "Het Bossche Sint Spektakel".

Op zondag 19 november zal Sinterklaas feestelijk in Den Bosch worden onthaald in een vier uur durend programma. Waarbij het centrum van de stad tot leven zal komen met een dag vol pleinenpret en verrassingen voor het hele gezin.

Zie ginds komt de Sint...
De burgemeester wacht op het grote podium op de markt in Den Bosch, om Sint Nicolaas officieel welkom te heten. De Kidz-DJ zorgt voor de omlijsting met feest- en dansmuziek, zodat iedereen helemaal klaar is voor de komst van Sinterklaas en zijn Pieten!

Programma Sinterklaas Intocht 2023

Sint verwelkomen op de markt

11:30 uur: Opwachten Sinterklaas
Onder het genot van de Kids-DJ samen wachten op de komst van Sinterklaas. Kom jij ook meezingen, dansen, springen?... Alles mag en niets moet. De Kidz-DJ gaat er een mooi feestje maken op de Markt!

12:00 uur: Sinterklaas op de Markt
Aankomst Sinterklaas op de Markt. Officiële ontvangst door burgemeester  Sinterklaas arriveert op een speciaal podium op de markt en geef de start voor een onvergetelijk welkomstfeest. En zal na een warm welkom de verschillende themalocaties in de stad bezoeken.

Markt: Leren van de grote Sinterklaas dans
Sint-Jan: Klim naar de top van de Sint-Jan als een echte top-piet
Kerkplein: Sinterklaas Quiz met muziek
Noord Brabants museum: Teken, kleuren en schilderen van de grootste kleurplaat van Nederland
Foodmarkt De FAM: Pepernoten bakken

15:00 uur: Samen Afsluiten

De feestelijke afsluiting en uitzwaaien van Sinterklaas en zijn pieten op de markt.

Warm welkom voor Sinterklaas

Op vijf locaties verspreid over de binnenstad van 's-Hertogenbosch zullen kinderen zich kunnen vermaken met verschillende thema's, waaronder dans, tekenen, sport en spelletjes. Sinterklaas zelf zal alle locaties bezoeken om de kinderen te begroeten. De vele muziekpieten, strooipieten, turnpieten en fleurige bloemenmeisjes zorgen voor een feestelijke dag.

Pleinenpret - De Themapleinen - Plattegrond

Op vijf locaties verspreid over de binnenstad van 's-Hertogenbosch zullen kinderen zich kunnen vermaken met verschillende thema's:

Markt: Leren van de grote Sinterklaas dans "Op de Markt, daar gaan we los, de grote Sinterklaasdans leren. Leer de moves, wees niet verlegen, voor als Sinterklaas weer verschijnt, kun je hem een mooi afscheid geven! 

Sint-Jan klim: Klim naar de top van de Sint-Jan als een echte top-piet "Heb jij de klimskills van een top-piet? Klim naar de top van de Sint-Jan, net als Sinterklaas zelf! Het mooiste uitzicht op de stad wacht op jou, als je de uitdaging aangaat en de top bereikt. Durf jij het avontuur aan?" 

Kerkplein: Sinterklaas Quiz met muziek "Test je Sinterklaas-kennis op het Kerkplein! Doe mee aan onze Sinterklaas Quiz met muziek en bewijs dat jij een echte Sinterklaas-kenner bent. Zing mee met bekende Sinterklaasliedjes en win leuke prijzen!" 

Noord Brabants museum: Teken, kleuren en schilderen van de grootste kleurplaat van Nederland "In het Brabants museum hebben we de grootste kleurplaat van Nederland! Laat je creativiteit stromen en help ons deze kleurplaat tot leven te brengen. Teken, kleur, en schilder met ons mee voor een kunstwerk dat de geschiedenis ingaat!" 

Foodmarkt De FAM: Pepernoten bakken "Treed binnen in de magische Pepernotenfabriek, waar de heerlijke geur van pepernoten je tegemoetkomt. Bak je eigen overheerlijke pepernoten en proef de Sinterklaasvreugde. Een onvergetelijke ervaring voor alle leeftijden!" De Sint gaat samen met zijn Pieten en de bloemenmeisjes alle pleinen af om de kinderen te ontmoeten en te begroeten. Klik hier en print de plattegrond uit!

Ook kun je nog meedoen een aan toffe kleurwedstrijd. Klik hier en print de kleurplaat uit, geef hem een mooi kleurtje en lever hem in bij de Werkkamer van de Sint in het oude V&D pand! Wie wee ontvang je een éxtra cadeau!

Heel veel plezier samen! ~ Carlijn ~

Zin in nog meer leuke sinterklaas-uitjes? Ontdek ze hier!