• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Sinterklaas intochten 2023 in Den Bosch én omgeving!

6 november 2023
Hij komt...hij komt... zaterdag 18 november 2023 is het weer zover! Dan komt Sinterklaas aan in ons land! Het is elk jaar weer een groot feest: de Sinterklaas intocht! Benieuwd waar hij dit jaar met de pieten het land in komt. Het is altijd spannend maar De Sint komt sowieso! Ontdek de sinterklaasintocht en activiteiten bij jouw in de buurt!

Landelijke Sinterklaas Intocht 2023

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 18 november 2023 en dat zal zijn in Nederland in de stad Gorinchem. Kijken jullie ook mee vanaf 12.00 uur op tv? 

Sinterklaasjournaal op TV 2023

Sinterklaas en zijn Pieten komen naar Nederland. Het Sinterklaasjournaal is vanaf 13 november, elke dag op Zapp om 18.00 uur te zien. Natuurlijk met Dieuwertje Blok. Gaan jullie ook kijken?

Intocht Sinterklaas in Den Bosch

Dit jaar jaar komt de goede Sint op zondag 19 november 2023 om 11.30 uur naar Den Bosch. Dit keer komt de Sint met alle Pieten niet met de boot aan bij het Bolwerk en is er ook geen intocht van de Sint Janssingel naar het Stadhuis. 

Maar wat is er dan wel?
Gelukkig is er toch een heel tof progamma! Vanaf 11.30 uur loopt Sinterklaas met heel veel Pieten door de binnenstad van Den Bosch. Ook is de Kidz-dj vanaf deze tijd aanwezig met leuke muziek voor de kinderen.

De Sint kan zich op allerlei verschillende plekken in de stad bevinden. Op de plattegrond met kleurplaat is te zien waar de Sint allemaal kan zijn! Ook zijn er op die plekjes in de stad leuke activiteiten te doen voor de kids!

Sinterklaas intocht Boxtel

De intocht in de gemeente Boxtel vindt plaats op zondag 19 november 2023. Om 13:00 arriveren de Sint en zijn Pieten bij de Zwaansche Brug. Daarna worden de Sint en de Pieten ontvangen op de kade met muziek. Dan wandelen ze richting het Gemeentehuis met muzikale begeleiding en daar worden ze ontvangen door de burgemeester.

Sinterklaas Intocht Esch

Sinterklaas heeft ons laten weten dat hij op zondagmiddag 26 november 2023 de kinderen in Esch zal bezoeken. Na twee jaar coronamaatregelen heeft Sint gelukkig samen met zijn pieten en Soesch weer een leuk programma bedacht. Ontdek het programma hier!

Stapel op Sint in Boxtel

Het Kasteel Stapelen in Boxtel is dit jaar weer de logeer plek voor Sinterklaas. Mogen we dit jaar weer het Kasteel Stapelen in Boxtel bezoeken? En de Sint ontmoeten? Ontdek het hier!


Sinterklaas intocht Vught

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! Feest! Op zondag 19 november 2023 om 13.28 uur komt hij aan met de trein, aan de kant van de Stationsstraat. Vanaf het station wandelt Sinterklaas met zijn Pieten naar het oude Raadhuis. Daar ontvangt burgemeester Van de Mortel Sinterklaas. Voor meer info, klik hier!

Sinterklaas intocht Uden

Aan alle grote en kleine kinderen…. Hij Komt, Hij Komt!! Spannend hè? Komen jullie dit jaar ook weer allemaal op zaterdag 25 november 2023 naar de intocht Sint Uden? Om 13.00 uur start het pleinfeest op de Markt, voor jong en oud. En om 14.00 uur gaat de intochtroute van start vanuit de grote kerk in Uden aan de Kerkstraat. De route is hetzelfde als vorig jaar. Waar sta jij langs de kant? Uiteraard verzamelen we daarna weer op de markt in Uden om samen nog lekker te feesten.


Sinterklaas intocht Heusden

Lieve kindjes opgelet! Kom op zaterdag 18 november 2023 naar het Hart van Heuze. Daar start om 14.00 uur een tof buitenprogramma!

Sinterklaas Intocht Drunen

Het ziet ernaar uit dat we sinterklaas en zijn pieten aankomend jaar weer gezamenlijk kunnen ontvangen in Drunen. Zondag 19 november 2023 is dè dag dat Sinterklaas aan zal komen in Drunen. De Sint en zijn Pieten kijken ernaar uit om jullie weer te zien! Het zal net zoals elk jaar een groot feest worden met pepernoten en vermaak! De intocht in Drunen vindt plaats op zondag 19 november 2023. Om 13.30 uur vertrekt de intocht vanaf de Statenlaan.

Verlichten Sinterklaas Intocht Vlijmen

Dit jaar kunnen we Sinterklaas weer met een mooie verlichte intocht in Vlijmen verwelkomen. Op zaterdag 25 november 2023 zal Sinterklaas niet alleen met een mooie lichtjesintocht door Vlijmen rijden, maar zal er ook een defilé plaatsvinden. Alle kinderen, ouders, opa’s/oma’s en alle anderen kunnen dan langs Sinterklaas lopen. Wat zal hij blij zijn om al die lieve kindjes weer langs de kant te zien staan. Zijn jullie er ook weer bij?

Sinterklaas intocht Ammerzoden

Kom feest vieren tijdens de intocht van Sinterklaas op zondag 19 november 2023 in Ammerzoden! Sinterklaas zal om 14.00 aanmeren in de haven van Ammerzoden. Kom de Sint en zijn Pieten feestelijk ontvangen!

Sinterklaasintocht Oss

Ook dit jaar zal de Sint weer een bezoek brengen aan de lieve kindjes in Oss dit jaar op zaterdag 25 november 2023, Voor alle info, Klik hier!

Sinterklaas in Geffen

Sinterklaas op Zaterdag 25 november 202 om 13.00 uur van de Vlijmstraat naar het Dorpsplein in Geffen waar een leuk programma plaatsvindt voor de kinderen. Ondek meer!

Sinterklaasintocht Middelrode & Berlicum

Op zaterdag 25 november 2023 komt onze goede Sint met Pieten een bezoek brengen aan alle kinderen van Berlicum! Om 17.30 uur srart de verlichte intocht van uit de Torenstraat! Meer info volgt!

Intocht Sinterklaas Empel

Op zondag 19 november 2023 komt Sinterklaas weer naar het mooie Empel. Rond 14.00 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten met de boot aan bij d’n Bol in Oud-Empel. Het hele programma vind je hier!

Sinterklaasintocht Sint-Michielsgestel

Beleef een gezellige intocht op zondag 26 november 2023 in Sint-Michielsgestel! Zondag 26 november komen Sint en de pieten naar Sint Michielsgestel! Om 14.00u start de optocht bij de Pietenwerkkamer op het Petrus Dondersplein.

Intocht Sinterklaas Helvoirt

Zondag 19 november 2023 om 11.00 uur brengt Sinterklaas en bezoek aan Helvoirt! Sinterklaas en de Pieten worden zoals voorgaande jaren ingehaald door Harmonie Kunst Adelt in de Achterstraat vanaf de N65 naar het kerkplein. Voor het volledige programma, klik hier!

Verlichtenintocht Schijndel

Op zaterdag 18 november 2023 om 17.45 uur vertrekt de lichtjesoptocht vanuit Dioscuren met heel veel leuke acts onderweg! Versier jezelf met lampje en geniet mee van deze gezellig verlichten intocht van Sinterklaas en de Pieten.

Sinterklaas Intocht Heesch!

Zo tof, in Heesche verwelkomen de kids de Sint en de Pieten op zondag 19 november 2023! Klik voor alle info hier!

Sinterklaas Intocht in Rosmalen

Zondag 26 november 2023 komt de Sint en de pieten aan in Rosmalen! Om 13.00 uur gaat de intocht van start en vanaf 14.00 uur kun je de Sint bewonderen op het podium van De Driesprong!

Sinterklaasintocht Hedel

Op zaterdag 25 november 2023 komt de Sint aan in Hedel! Om 13:30 uur bij Jachthaven 't Stik.

Sinterklaasintocht Kerkdriel

Op zondag 19 november 2023 komt Sinterklaas met zijn pieten aan in Kerkdriel! Vanaf 13.00 uur gaat de intocht van start bij de Loswal.

Sinterklaasintocht in Kerkdriel

Intocht Den Dungen

Op zondag 26 november 2023 komt sinterklaas in Den Dungen aan! 

Intocht Sinterklaas Veghel

Natuurlijk komt de Sint ook dit jaar aan in Veghel op zondag 19 november 2023! Na voet aan wal te hebben gezet maakt Sint een rijtoer op zijn schimmel, via de Hoogstraat naar de Markt in Veghel. Daar wordt de Spaanse bisschop officieel verwelkomd.

Sinterklaas Intocht Zaltbommel

Op zaterdag 18 november 2023 is het weer zover! Sinterklaas met al zijn Pieten komen naar Zaltbommel. De Sint en zijn Pieten komen niet bij de haven aan dit jaar. Wil je weten hoe het programma eruit ziet? Klik hier!

Stapel op Sint op Kasteel Stapelen

De Sint logeerd wel op het kasteel maar is helaas niet te bezoeken voor gezinnen en families. 

Landelijke Sinterklaas intocht op TV 2023

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt in 2020 plaats op zaterdag 14 november. Waar de Sint aanmeert blijft geheim. Spannend! Je kunt het feest zaterdag 18 november 2023 vanaf 12.00 uur volgen op NPO3.

Verlichte Sinterklaas Intocht in Berghem

Zaterdag 18 november 2023 komen de Sint en zijn Pieten om 17.30 uur aan op het Meester Gielenplein in Berghem met de grote verlichte Prinsenwagen en geven daar een spectaculaire verlichte show!

P.S. naast de intochten staan er nog veel meer leuke activiteiten in onze Uitagenda! Heb jij nog een leuke tip, laat het ons dan weten via denbosch@kidsproof.nl! 

~ Carlijn ~

Sinterklaasactiviteiten voor thuis
We hebben 23 tips verzameld zodat je er voor kunt zorgen dat het een onvergetelijke Sinterklaas wordt dit jaar! Klik hier!