21x Hoe kom je door de winterdip!

13 januari 2023
De Winterdip! Wie kent hem niet! Helaas, of we nu willen of niet, hebben we er allemaal weleens last van. Vooral tijdens deze regenachtige dagen! Trek jezelf uit bed en stuur met deze 21 leuke tips die winterdip zo de deur uit!
1. Stap met het goede been uit bed. Zwaai en lach vandaag naar iedereen die je tegenkomt.

2. Zet de muziek een paar nummertjes keihard aan (sorry buren). Een paar minuten lekker dansen, springen en meezingen en je dag is weer goed. Deze doen wij dagelijks en werkt écht heel goed! Vooral tussen het huiswerk door. ;)

3. Maak een online quiz vol hilarische vragen via Kahoot. Nu nog al jullie favoriete mensen uitnodigen.

4. Maak met de kinderen kleine zonneschijn-cadeaupakketjes vol met gele producten en breng deze langs bij vrienden of familie.5. Soms moet je even uit de sleur stappen. Ga een dagje door het leven als iemand anders. Verkleed je en gedraag je de hele dag zoals jouw typetje zou doen.

6. Van een avondje ouderwets karaoke worden we ook altijd vrolijk!

7. Speel een spelletje 30 seconds. Dit spelletje vol tijdsdruk levert vaak de meest grappige uitspraken op.

8. Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen… Neem dit spreekwoord eens letterlijk en versier het hele huis met slingers, ballonnen, confetti en tekeningen.9. Nodig het gezin uit voor een chique cocktailparty. Iedereen komt in mooie cocktailkleding en er worden natuurlijk de meest exotische kindercocktails geschonken.

10. Kun je niet wachten tot het zomer is? Vier alvast een tropisch zwemfeestje in zwemkleding in bad.

11. Het Nederlandse weer moet wel meewerken, maar dan kun je ’s winters ook heerlijk BBQ’en. Laat het hele gezin zich superwarm aankleden en hang lampjes op voor nog meer gezelligheid. En natuurlijk een pannetje met lekkere gluhwein boven het vuur!

12. Trek een paar aardappels uit de kast en hou een wedstrijdje wie het grappigste aardappelmannetje kan knutselen.13. Deze activiteit blijft lachen! Maak samen met de kinderen slijm in alle kleuren van de regenboog.

14. Doe met elkaar een stand-up comedy show. Wie weet hebben jullie een cabaretier-in-de-dop in huis.

15. Hoeveel lichtknopjes zijn er in huis en hoeveel ronde dingen kun je vinden? Speel het grappige Kidsproof Telspel.

16. Eet een dagje alleen maar maaltijden met alle kleuren van de regenboog. Een bord eten zag er nog nooit zo vrolijk uit!17. Zet een parcours uit door het huis. Geef iemand een blinddoek en laat een ander omschrijven hoe je aan de andere kant komt.

18. Rara, wie ben ik? Plak allemaal een briefje met een naam op je voorhoofd en raden maar!

19. Lukt het jou om blind lippenstift op te doen? Geef iemand een blinddoek en lippenstift en probeer het uit. Dat wordt lachen!

20. Ook leuk: laat de kinderen met gel, een kam en heel veel speltjes en elastiekjes het haar doen van mama en papa.

21. En als laatste voor de wintersporters: maak een après-ski bar in je tuin. Dat wordt een feestje met warme choco en marshmallows roosteren boven een vuurtje. Vergeet niet je “foute” ski-outfit aan te trekken!

Happy Winter!

~ Carlijn ~

Ben je opzoek naar nóg méér leuke tips? Klik hier!