OnderwaterkijkerTerug naar het overzicht

Maak een handige loep om waterbeestjes te bestuderen!
Onder water leven beestjes in alle soorten en maten! Schep een flinke emmer water uit een sloot of vijver bij je in de buurt en check wat er allemaal mee naar boven komt. En met een onderwaterkijker wordt het nog leuker, want daarmee vergroot je alles! Hij is supersimpel te maken.

Wij gebruikten een verpakking van ijs om de basis van de onderwaterkijker van te maken. Maar je kunt ook een ander soort verpakking gebruiken, bijvoorbeeld een plastic bak van yoghurt. Snijd een gat in de bodem waar je straks doorheen kunt kijken. Dit moet met een scherp mes, dus misschien handig om even hulp van een een volwassene te vragen. De bovenkant van de bak dek je af met huishoudfolie. Deze zet je vast met een rubberen elastiekje. En klaar is kees!

Zodra je de kijker op het water plaatst, dan werkt het folie als een vergrootglas! Laat je verbazen over alles wat langs komt, van watervlooien, waterwormen tot larven van muggen en libellen.

Kidsproof Apeldoorn


Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Super leuke vakantiekampen

Super leuke vakantiekampen

Je vervelen in de vakantie? Niet tijdens een van de toffe vakantiekampen. Sportief, technisch, dichtbij of wat verder weg, met of zonder overnachting....de mogelijkheden zijn eindeloos!

Reserveer jouw zomerkamp!