• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Berkheide: strand, duinen en een terrasje

23 maart 2024
Het eerste echte mooie lenteweekend is een feit. Dan krijg je toch zin om naar buiten te gaan. Op naar de Wassenaarse Slag om eens lekker uit te waaien! Hier wandelen is een feestje, ook voor de kids! Natuurlijk mag een terrasje niet ontbreken.
Wandelen Hollands Duin Berkheide
In de zomer gaan we regelmatig naar het strand bij de Wassenaarse Slag. Het is er lekker ruim, relatief rustig en je vind er een paar fijne strandtenten. We besloten zondagochtend niet direct het strand op te gaan, maar eerst een stukje door de duinen te lopen. En dat was een succes!

Vanaf parkeerplaats de Kuil loop je zo het wandelpad richting Katwijk op. Je staat meteen midden in de natuur. Het Hollands Duin is hier bij Berheide prachtig. De jongens rennen van het pad af en rollen en struinen door de duinpannen. Doordat er zoveel hoogteverschil is (voor Nederlandse begrippen dan) is het een superspannend gebied voor ze.

Aan het eind van het pad stoppen we bij Paviljoen de Duinen. (update 2024 - deeze is nu gesloten) Als de vlag wappert zijn ze open en we hebben geluk! Wat een fijne tussenstop voor een kopje koffie, fristi en een pannenkoek. Wij genieten nog even van het zonnetje op het terras, terwijl de kinderen op onderzoek uitgaan. Het hekje door en je staat op een enorme zandvlakte, onderdeel van het laarsenpad. Als je geluk hebt kom je nog een paar flinke Schotse Hooglanders tegen.Vlakbij het paviljoen, vind je strandopgang 4 De Ruyter bij de Wassenaarse Slag (niet de 'hoofdopgang'). Eerlijk is eerlijk dat gaat niet zonder gemopper. Het is een behoorlijke klim naar boven als je korte beentjes hebt. Eenmaal boven is het uitzicht de moeite van de klim zeker waard. De zee! Maar ook grote zeeschepen, een boorplatform, een windmolenpark, de skyline van Den Haag, het reuzenrad op de Pier, Katwijk en heel in de verte zelfs Hoek van Holland zien we. Het is net een zoekplaatje.

De weg naar beneden is zo mogelijk nog iets steiler. Dikke pret om daar rollend vanaf te gaan en zo op het strand te belanden. We hebben een schep mee die hier goed van pas komt. Na een diepe kuil en iets wat op een zandkasteel lijkt lopen we verder via het stand weer terug naar de parkeerplaats.
We werpen een snelle  blik op de nieuwe strandtenten die de start van het seizoen weer inluiden. Raak waar je terecht kan voor pizza en pasta, het ziet er vrolijk uit met de gele strandstoelen. Daarna  Bait, de Golfslag en natuurlijk Sport. Bij Bait spotte we een nu nog eenzaam piratenbootje (wel een leukerd) om te spelen, maar verder stond er nog niet veel aan speeltoestellen. Die komen ongetwijfeld zeer binnenkort! Snel maar weer terug dus..Zo'n fijne zondag ochtend/middag willen we elke week wel. Heerlijk!