• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Met de kids naar het strand in Den Haag

23 mei 2024
Den Haag heeft 11 km kust! Scheveningen, Kijkduin, het Zuiderstrand ertussen, voor ieder wat wils. Genieten van zon, zee en strand!
Met de kids naar het Strand in Den Haag
Of je nu wilt flaneren over de boulevard, wilt scheppen en spelen op het strand, spelen met de golven, lekker eten of gewoon luieren op een strandstoel. De Haagse stranden hebben het allemaal, met elk hun eigen karakter. Kies jouw favoriet.

Scheveningen
Scheveningen is ongetwijfeld de bekendste van allemaal. Met de Pier, Sea Life, het Kurhaus, Pathe, de mooie boulevard heeft ze heel wat topattracties in handen. Ook is The Hague Beach Stadium er neergestreken, een waar sportpaleis en zeker een kijkje waard. Nog zo'n fijne plek: Hart Beach! Je kunt hier surflessen volgen, maar ook heerlijk eten en drinken. Wie zonder parkeerstress naar Scheveningen wil kan gebruik maken van de strandexpress. 

Geen badplaats is compleet zonder toeristentreintje! In Scheveningen rijdt de Boulevardtrein tussen april en oktober rondritten vanaf De Pier en de haven naar Scheveningen Dorp. Tijdens de half uur durende rondrit kom je van alles te weten over het Scheveningen van vroeger en nu. Een aanrader voor ouders met jonge kinderen! Zwarte Pad
Vanaf de Pier richting Wassenaar kom je over het stuk strand dat het Zwarte Pad heet. Met toffe strandtenten, als DownUnderBeach bijvoorbeeld. En met eindpunten van verschillende trams en bussen en een parkeerterrein goed bereikbaar met OV en auto.

Scheveningen Haven
Voor ons is de Haven favoriet om een lekker visje te eten. Simonis aan de Haven vinden de kinderen het leukst. De inrichting spreekt tot de verbeelding (er hangt een haai boven mijn hoofd) en de kindermenu's zijn favoriet. Ook het kijken naar de aquaria is altijd een hit.

Kijkduin
Met de kids is Kuikduin een goede optie. Het wordt op dit moment helemaal opgeknapt en de nieuwe Food Court is al open! Rustiger en kleinschaliger dan Scheveningen. Strandtenten met kinderfaciliteiten zoals een omheinde speeltuin maken dit de favoriet voor gezinnen. We hebben afscheid genomen van speelboot Atlantis aan de zuidzijde van de boulevard, maar er komt een nieuwe terug is ons beloofd. Leuk in Kijkduin is vooral de Jutterskeet, De Jutterskeet bevindt zich bij de strandopgang achter Hotel Atlantic.Zuiderstrand
Het Zuiderstrand is één van de mooiste stukjes Den Haag. Ik kom hier graag met de kinderen vanwege de uitgestrektheid en het is er heerlijk rustig. Als Scheveningen en Kijkduin, direct achter de duinen, overvol zijn is het hier nog steeds aangenaam gezellig. Het Zuiderstrand grenst aan een prachtig beschermd natuurgebied, het Westduinpark. De strandslagen 6 tot en met 11 van het Zuiderstrand hebben daarom geen directe toegangsweg, waardoor ze het beste met de fiets (via Noordzeeroute LF1) of te voet te bereiken zijn. Genoeg strandtenten te vinden, vooral Millers Beach vinden mijn kids fijn. Op mooie dagen staat er vaak een springkussen.

Wassenaarse Slag
Met een paar leuke strandtenten en vooral veel strand is de Wassenaarse slag een heerlijke plek om met je kinderen naar toe te gaan. Emmertjes en schepjes mee en tussendoor een lekker ijsje. Niks meer aan doen! Wij gaan vaak net een een stukje naast de strandtenten de duinen in; daar kun je zo fijn vanaf springen! Parkeren kan op het grote terrein de Kuil, of eerder tegenover hotel Duinoord. Deze laatste is gratis maar ook heel vaak al vol en vanaf daar moet je nog wel een stukje lopen. Wat ook erg leuk is, is om via Berkheide te wandelen naar de strandopgang een stukje verderop. Dwars door de duinen, supermooi!Meijendel Strand
Het strand bij Meijendel is lekker rustig. Eten en drinken mee, want er zijn geen strandtenten. Het Meijendelse strand ligt tegen Meijendel aan. Het ligt tussen de Wassenaarse slag en Scheveningen. Je kunt er alleen met de fiets of lopend komen.

Strandtips
Terwijl kinderloos Nederland heerlijk ontspannen ligt te bakken, zit ik alles behalve relaxed op mijn zanderige handdoekje...wij zetten 12 survivaltips op het strand met kids voor je op een rijtje. Zo wordt deze dag toch nog een succes. En vervelen is zeker niet nodig met deze allerleukste strandspelletjes.

Fijne (strand)dag!