• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

The Elf on the Shelf - onze nieuwe traditie!

7 december 2022
Ken jij de 'Elf on the Shelf' al? Een superleuke kersttraditie, gebaseerd op een gelijknamig boek. Onze Kidsproof-collega Annemarie woonde met haar gezin een aantal jaren in Amerika en is helemaal fan!
The Elf on the Shelf

Wat is de Elf on the Shelf?

De Elf werd door Carol Aebersold en haar dochter Chanda Bell in het leven geroepen in de vorm van een prentenboek, bij het boek werd een pop geleverd. Het verhaal: De Elf is door de Kerstman gestuurd om aan hem te rapporteren hoe de kinderen in het huis zich gedragen. 

Als de kinderen slapen gaat  de Elf snel terug naar de Noordpool om verslag uit te brengen, als de kinderen wakker worden is hij weer terug. Elke dag op een andere plek. Hier kun je dagen of weken voor kerst mee beginnen; maak er een zoekspelletje van!

Resultaat; Elke dag iets leuks om naar uit te kijken bij het wakker worden. Kinderen (jong en oud, óók de pubers van Annemarie nog steeds!) worden er zó blij van. En: Heel veel voorpret voor jezelf!
Verstop de Elf!

We hebben heel hard gezocht, maar het boek en de Elf zijn in Nederland niet zo makkelijk te vinden. Als je geduld hebt zijn er wel wat Amerikaanse sites die het nog leveren. Heb je dat geduld niet of wil je de Elf niet helemaal van de andere kant van de wereld laten komen (het arme ding moet ten slotte ook nog elke nacht naar de Noordpool en terug) kies dan een Barbie of ander poppetje en maak er met vilt, stof of haakwol een Elf van. Het verhaal kun je je kinderen uit het hoofd vertellen, laat je fantasie de vrije loop!

Wij mochten de Elf van Annemarie een jaartje adopteren, en zoals je op de foto's kunt zien hebben wij er al veel lol mee gehad!
Als je Elf op tactische plekken verstopt, krijg je de kinderen misschien zelfs wel mee in het huishouden. Even een wasje draaien of de vaatwasser uitruimen bijvoorbeeld. En als beloning wellicht wat schermtijd ;)


#Elfontheshelf 

Zoek op Pinterest of Instagram naar 'Elf' of Elf on the Shelf; de leukste zelfmaak ideeën, verstopplekken en grapjes kom je tegen. Wij kregen daardoor helemaal zin om deze traditie over te nemen!


Ben je ook enthousiast geworden? Wij zijn benieuwd! Deel de foto's via info@kidsproof.nl of tag ons op Facebook of Instagram!

Herinneringen voor later maak je nu... veel plezier!

TIP: in deze blog vind je 11 grappige nieuwjaarstradities die heel leuk zijn voor kinderen!