• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Genieten bij theehuis en kinderboerderij

23 mei 2024
Wat hebben we een heerlijke plek ontdekt in Rosenburgh park in Voorschoten. Woensdagmiddag en we zijn vrij! Op de fiets zonder plannen komen we al snel in Voorschoten 3 houten bordjes tegen: Theehuis Jansland, Kinderboerderij en De Vossenhoeve. Nieuwsgierig nemen we een kijkje.
Voorschoten
We volgen de bordjes en al snel zien we tussen de bomen het theehuis. Omdat we wel trek hebben ploffen we meteen neer. Zo tussen de bloembakken en hoge bomen, kwetterende vogels is het echt genieten om hier te zitten. De jongens kiezen een tosti, wij een uitsmijter. Wat een fijne plek. Theehuis Jansland biedt een werkervaringsplek voor autistische jongeren. Er is volop begeleiding en al loopt niet alles soepel, we worden heel vriendelijk geholpen en verlaten als tevreden gasten het zonnige terras.Slechts enkele meters verderop is de ingang van de Kinderboerderij Voorschoten. Hier is een prachtig toegangsgebouw gekomen. Wat is dit leuk geworden! Het ziet er super strak en verzorgd uit. Binnen zijn de konijnen- en caviahokken (met knuffelmogelijkheid), educatief materiaal en een speelhoek.De jongste rent op de nieuwe auto's en karren af, de oudste is gek van de hond die graag takken en ballen terugbrengt. 
De dieren lopen in de weitjes, maar ook gewoon los rond. Er zijn volop pony's, een schattig varken (Dora), vogels, kippen, geiten, schapen een bijentuin en natuurlijk shetlanderij de Vossenhoeve. Hier vier je een kinderfeestje met de pony's. Ook is er nog een hertenwei en eendenkooi als je de brug overgaat naar het wandelpark Rosenburgh.Het is duidelijk dat onze fietstocht hier eindigt vandaag, want meer te wensen hebben we niet. Binnenkort opent Natuurspeeltuin Voorschoten haar deuren hier vlakbij. Dan is deze hoek van Voorschoten, aan de kant van Leidschendam, waar je ook kasteel Duivenvoorde vindt echt een pareltje om niet te missen. Dus spring op de fiets en geniet!De kinderboerderij ligt in park Rosenburgh Voorschoten. De ingang bevindt zich voorbij theehuis Jansland, Rosenburgherland 7 Voorschoten. Wij fietsten over de velostrada langs de spoorlijn Den Haag Mariahoeve richting Station Voorschoten. Vlak voor het station zie je een paadje naar rechts, waar een bord stond theehuis open.