Hoera, er zijn weer lammetjes!

16 februari 2020
Er zijn weer lammetjes, dus is het voorjaar écht begonnen! Lees snel waar je ze kan bewonderen, aaien en knuffelen.

Er zijn niet alleen sneeuwklokjes en krokussen om ons heen. Maar er zijn ook lammetjes geboren en dus is het écht voorjaar!

In het Land van Wijk & Wouden, dat is de oer-Hollandse polder rondom Zoetermeer en Leiden, barst het van de boerderijen en lammetjes en zijn er weer allerlei lammetjesdagen. Dan kijk en knuffel je natúúrlijk zoveel mogelijk lammetjes, je mag ze soms zelfs een flesje geven, en vaak zijn er nog veel meer gezellige activiteiten op de boerderij. 

We hebben hier een paar leuke lammetjesdagen voor je op een rijtje gezet:

  • Zaterdag 14 en 21 maart 2020 van 10.00 - 15.00 uur Lammetjesdag bij Boerderij Buitenverwachting in Hoogmade!  Kinderen kunnen naast lammetjes knuffelen ook spelen in de hooiberg en de boer helpen met het voeren van de dieren. Ook kun je meedoen aan Naar buiten! activiteiten zoals: een tuinkers-mannetje maken, knutselen met wol en bodemdiertjes zoeken.

  • Woensdagmiddag 11, 18 en 25 maart 2020 14.00 - 17.00 uur zijn de lammetjes en overige dieren te bewonderen bij De Witte Gravin. Dit actieve boerenbedrijf in Alphen aan den Rijn is zeker een bezoek waard. Koekjes, taart, een speeltuin en een zichtstal, vervelen doe je hier niet!
  • Woensdagmiddag 11, 18 en 25 maart 2020 van 14.00 - 16.00 uur kun je bij Schaapsfarm in Aarlanderveen lammetjes knuffelen en aaien en ook nog meedoen aan een gezellige knutselactiviteit!

  • Woensdag 25 maart en 1 april 2020 van 13.00 - 16.00 uur Lammetjesdag bij Kinderboerderij Merenwijk in Leiden. Naast lammetjes zijn er ook andere jonge dieren zoals konijntjes en kuikens! Speciaal op deze dagen kunnen kinderen de hele middag terecht voor ponyrijden en wordt het springkussen opgeblazen.
  • Zaterdag 4 april 2020 van 11.00 - 13.00 uur Prikkelarme lammetjesdag, vooraf aanmelden verplicht! bij Wim en Cora's Schaapsfarm in Aarlanderveen.

Bij 't Geertje
Er zijn ook weer heel veel lammetjes geboren bij Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. Zo leuk! En je mag ze natuurlijk een flesje melk geven. De verkoop van de melkflesjes begint iedere dag om 11.00 uur. Maar wist je dat er nog veel meer leuks te doen is op deze boerderij? Zo is er een speeltuin, kun je een rondje rijden op een van de pony's en kun je heerlijk marshmallows roosteren.Maar er zijn nog veel meer lammetjes!

Bij Stadsboerderij BuytenDelft zijn ook lammetjes geboren. kom je gauw op kraamvisite? En ken je Boerderij Nellesteijn in Waasenaar al? Ook daar vindt een ware geboortegolf van lammetjes plaats. Kom gezellig even kijken in de stallen! Dat kan in dehele maand maart op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Ieder voorjaar zijn er ook lammetjes bij Kinderboerderij Tanthof. En als je er dan toch bent, breng dan ook zeker even een bezoekje aan de kalfjes. Zie jij nog meer babydieren?Verder staan ook de geiten en schapen op de andere kinder- en stadsboerderijen niet stil en zijn er her en der ook lammetjes in aantocht of inmiddels net geboren!

Kortom: heel veel lammetjes om lekker te knuffelen. Veel plezier!

Tip: Neem eens een kijkje in de Kidsproof Uitagenda voor de actueelste uitjes. Ga voor een toffe activiteit, avontuurlijk bezoekje aan een museum of een spannende voorstelling.

NB: Heb jij ergens lammetjes gespot die je kunt bekijken? Laat het ons weten via denhaag@kidsproof.nl. Dank!