• Kidsproof.nl
 • Bezoek Kidsproof Vakantie
 • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Kinderboeken top 10!

1 mei 2024
Jippie, het is bijna zomervakantie! En dus heb je alle tijd om de leukste, spannendste, mooiste en grappigste boeken te lezen. Kinderboekenwinkel Alice in Wonderland, de enige winkel in Den Haag die gespecialiseerd is in alleen kinderboeken, heeft een top 10 voor je samengesteld.
Lekker lezen in de zomervakantie

In de top 10 vind je voor elk wat wils. Van prachtige prentenboeken voor de jongste lezers tot spannende of zelfs romantische verhalen voor de ervaren lezer. 

 1. Lampje van Annet Schaap (10-12 jaar)
  Lampje is de dochter van de vuurtorenwachter. Iedere avond beklimt ze 61 treden om het licht aan te steken. Op een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn, gaat alles mis.

 2. Hier is de boze heks van Hanna Kraan (7-9 jaar)
  In het bos van de boze heks wonen de merel, de haas, de eigenwijze egel en de uil die zo mooi kan dichten. En de heks? Die schopt de boel regelmatig in de war met haar toverspreuken.

 3. Tot hier en niet verder van Isabel Minhos Martins (4-6 jaar)
  Hilarisch prentenboek over een generaal die de hoofdrol wil spelen.

 4. Het zomerhuis van Ann Brashares (15+)
  Hoewel ze elkaar nog nooit ontmoet hebben, delen Sasha en Ray drie halfzussen, een zomerhuis en één zomerhuis. Het is van Sasha’s vader en van Rays moeder die ooit met elkaar getrouwd waren, maar elkaar sinds de scheiding ontlopen. Door een onverwachte ontmoeting, een explosief familiefeest en een lang verzwegen geheim wordt alles op zijn kop gezet.
 5. De bende van Zeus van Ingrid Vandekerckhove (7-9 jaar)
  Bloedstollende verhalen uit de Griekse mythologie met veel humor en fantasie. Wat hebben de goden en helden van de Griekse oudheid eigenlijk uitgespookt?

 6. Een huis voor haas en muis van Rosalinde Kighley (2-4 jaar)
  Haas en Muis zijn op zoek naar een nieuw huis. Maar overal liggen al dieren. Gelukkig heeft de beer in de grot ruimte genoeg. Prachtig prentenboek met verrassende doorkijkpagina’s.

 7. Alice in Wonderland van Lewis Carrol
  Dit wereldberoemde boek vertelt het verhaal van het meisje Alice, dat via een konijnenhol terechtkomt in een fantasiewereld vol magische figuren.

 8. Slaapklets! van Michal Janssen (6-16 jaar)
  Even terugkijken op de dag vlak voor het slapen is extra leuk met dit boek van Michal Janssen. Maar ook alvast vooruitkijken naar de dag van morgen. Op iedere pagina maak je korte notities over de dag. Wat was leuk, wat was stom? Heb je zin in morgen? En onderaan iedere pagina vind je een verrassende opdracht!
 9. Tekenboek voor veelbelovende kunstenaars van Quentin Blake (6+)
  Leer van Quentin Blake, de tekenaar die o.a. boeken van Roald Dahl heeft geïllustreerd, hoe ook jij grappige figuren kunt tekenen. In iedereen schuilt een kunstenaar!

 10. Weet mijn goudvis wie ik ben van Gemma Elwin Harris (8+)
  In dit boek vind je de antwoorden op de vragen van nieuwsgierige kinderen. Van vragen als Hoe word ik een voetballer? tot Weet mijn goudvis wie ik ben? Super leuk en leerzaam!

Je ziet, genoeg te lezen dus in de vakantie. Al deze boeken, en nog veel meer natuurlijk, vind je in Kinderboekwinkel Alice in Wonderland in Den Haag. Zeker even langsgaan voordat de vakantie begint.


Veel leesplezier en fijne vakantie!