• Kidsproof.nl
 • Bezoek Kidsproof Vakantie
 • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Lekker banjeren door de natuur bij Kidsproof favoriet De Tapuit

7 maart 2024
Met een speelbos, waterspeeltuin, bezoekcentrum én duincampus met blotevoetenpad en speurroutes is dit een absolute Kidsproof favoriet. En nog gratis ook...
De Tapuit voor kinderen, Monkeybos, Duincamous en bezoekerscentrum
De Tapuit is het bezoekerscentrum van Dunea in het hart van Meijendel. Bos, duinen en strand liggen er om de hoek. Er is hier elk seizoen ontzettend veel voor kinderen te beleven. Lekker banjeren in de natuur, heerlijk!Bezoekerscentrum De Tapuit
Je bezoek begint bij de Tapuit, hier haal je de speurroutes en leer je meer over de omgeving. Neem ook een kijkje in het leuke winkeltje, waar je natuurontdekspullen zoals een vergrootglas kan kopen. Het bezoekerscentrum is net lekker opgefrist met twee nieuwe spelelementen met doe-dingen en informatie over duin & water en één over Nationaal Park Hollandse Duinen. Zo maak je spelenderwijs kennis met duin en water én met het gebied waar veel te leren, te bewegen en te beleven valt.
Monkeybos
De hit van Meijendel bij onze kinderen, speelbos Monkeybos! Kinderen kunnen hier letterlijk en figuurlijk de natuur beleven. Boshutten bouwen, in bomen klimmen, van de kabelbaan, op de uitkijktoren, lopen door hele grote waterleidingbuizen en nog veel meer! Je moet het echt zelf komen beleven.Het Monkeybos heeft 2 ingangen: 1 aan de kant van de Tapuit en 1 aan de kant van de picknickweides. Stap op een zonnige dag lekker op de fiets, picknickspullen en bal mee en je hebt hier uren vermaak!

De Duincampus
De Duincampus in Meijendel is dé plek voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar om op onderzoek uit te gaan. Voor wie alles wil weten over de natuur, het water en dieren! Dit is zo ontzettend leuk om te doen, wij hebben ondertussen alle 3 de routes gedaan en zijn fan! Extra fijn, het is allemaal gratis.

Je gaat over een blotevoetenpad, een voelpad, neemt plaats in een enorme luisterhoorn en speurt naar dieren.Bij de Tapuit kunnen kinderen gratis een duinschrift ophalen. Er zijn duinschriften voor verschillende leeftijdscategorieën: 6-8 jaar, 8-10 jaar en 10-12 jaar met drie verschillende themaroutes: Waterles, Flora en faunales en Geschiedenisles.De routes starten direct achter het bezoekcentrum, en gaan door het bos-en duingebied!Struinen door de duinen
Met al die leuke activiteiten zou je bijna vergeten dat je hier super kunt wandelen door het bos, volg de routes vanuit het bezoekerscentrum of ontdek je eigen favoriete route.Vakanties en activiteiten*
De Tapuit organiseert regelmatig leuke activiteiten voor kinderen, scholen en BSO's. De activiteiten zijn voor kinderen tot 12 jaar. Van knutselen tot een speurtocht, je vind ze in onze uitagenda!

Of loop een keer mee met schaapherder Judith Prins. Zij is met haar schapen als het ware een maaibedrijf met natuurlijke maaiers: schapen. De schaapsherder gaat aan het werk en wandelt een mooie route. Je kunt zo lang meewandelen als je wilt. Ben jij ook benieuwd naar haar mooie verhalen? Check de data, meld je aan, de activiteit is gratis maar reserveren verplicht.De duinwachters gaan ook regelmatig op excursie, heirvoor kan je je ook aanmelden via de website van dunea (klik op de roze webbutton).

Praktische informatie
Je vindt de Tapuit aan de Meijendelseweg 40-42 in Wassenaar.  Er is voldoende gratis parkeerruimte, maar op zondag kan het druk zijn.

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zondag: 10.00 - 17.00 uur
Let op: check altijd even de website van De Tapuit voor evt wijzigingen; klik door via de roze button.

Tip: Naast het bezoekerscentrum is een pannenkoekenboerderij. Een fijne afsluiter van een top dagje uit met kinderen in Meijendel!

Op Kidsproof Den Haag vind je de leukste tips voor:
 • Wat te doen met kids Den Haag
 • Dagje weg met kinderen Den Haag
 • Dagje uit met kinderen Den Haag
 • Activiteiten 2020 Den Haag
 • Kinderactiviteiten Den Haag
 • Leuk dingen om buiten te doen Den Haag
 • Uit met kids Den Haag
 • Uitjes met kinderen Den Haag
 • Leuke uitjes Zuid-Holland
Naar de website