• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

7x leuke uitjes met kinderen op maandagochtend in Den Haag.

21 mei 2024
Laat je verrassen door alle toffe uitjes en activiteiten in en om Den Haag, óók op maandagochtend! We hebben een aantal maandagtips voor jou en je baby, peuter en kleuter op een rijtje gezet.
Maandagtips
De maandag lijkt altijd zo saai en stil, als je die dag jouw mama-, papa-, opa- of omadag hebt. Maar is dat wel zo? We hebben eens onze eropuitjes uitgepluisd en zijn tot de conclusie gekomen dat er eigenlijk best veel leuks te doen is met de kleine rakkers!

We hebben er een aantal voor je verzameld:

Koffie en spelen? naar het strand!

Maandagochtend, dat je koffie wil drinken met die kleine die nog niet naar school gaat, maar dat alles dicht is. Fout! Er is dus van alles open, we tippen je bijvoorbeeld Hart beach op Scheveningen! Ook als je geen kleine hebt een goeie optie trouwens. Strandtenten zijn vaak in de zomer óók op maandag open. En laat dat nou onze favoriete plek van Den Haag zijn. Voetjes in het zand, schepje mee. Bij Hart Beach op Strandweg 3b kan je het trouwens het hele jaar op maandagochtend al om 8 uur terecht! top.

Mall of the Netherlands


In The Mall of The Netherlands in Leidschendam kan je op maandag heel goed terecht. Winkelen, koffie drinken en als klapper op de vuurpijl: Peppa pig World of Play is op maandag vanaf 11 uur 's ochtends open. Spelen maar!Kunst en kids café

Het Kunst & Kids Café maakt overdag gebruik van de ruimte die DAK Kinderopvang gebruikt als BSO in de Acaciastraat. In het Kunst & Kids Café ontmoet je andere ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar en kan je lekker onthaasten met een goede kop koffie of thee en wat lekkers. De kindjes kunnen heerlijk met elkaar spelen en zichzelf en de wereld ontdekken. Binnen, bij mooi weer in onze speeltuin en natuurlijk tijdens de (inloop) kunstlesjes.
Daarnaast ontmoet je andere ouders en kun je genieten van koffie, thee en wat lekkers.
Openingstijden op maandag: 8.30 – 13.30 uur (op studiedagen en in schoolvakanties gesloten)

Avonturia

Mappa Mundia is de nieuwste attractie van Avonturia en staat voor Zoo, Fun & Expo, een kleinschalige dierentuin in Den Haag en 7 dagen per week geopend. Het is een combinatie van een dierentuin, belevenis, fantasie, expositie en educatie. In de wereld van Mappa Mundia kun je samen met je peuter goed vermaken, een echt dagje (ochtendje) uit in Den Haag.
Openingstijden op maandag: 9.00 - 18.00 uurMadurodam

In deze miniatuurstad is zo ontzettend veel te doen en te beleven! Neem nou alleen al de ieniemini huisjes en mensjes, te leuk om dit samen met je uk te bewonderen. Maar dat is nog niet alles, want er zijn ook nog de waanzinnige speeltuinen! Voor de kleinere bezoekers is de Nijntje speeltuin een superleuke speeltuin waar je samen kunt schommelen, klimmen en klauteren.

Mocht je nou vaker willen gaan, wat heel begrijpelijk is, dan is een abonnement iets voor jou! Daarmee kun je eindeloos genieten van het park. Een hele dag of voor een paar uurtjes. Extra leuk: met een abonnement krijg je 10% korting in de restaurants en shop én je krijgt 1 gratis parkeerkaart.SEA LIFE Scheveningen

Ontdek de wonderlijke onderwaterwereld in SEA LIFE Scheveningen. Loop door de magische onderwatertunnel en zie de zeedieren vlak boven je hoofd zwemmen. Ontmoet ook de otters Sien & Saartje! SEA Life is het hele jaar door een goed idee! En op maandag zijn ze altijd open vanaf 10 uur 's ochtends.
Maak gebruik van de Vroege Vogel aanbieding tussen 10:00 en 11:00 uur, ticket moet wel voor 11:00 ingeleverd zijn, daarna mag je zo lang blijven als je wilt, uh... kunt.

Tip: ook de buren LEGOLAND® Discovery Centre zijn open op maandag van 10.00-17.00 uur. Ook een hele fijne plek met kleintjes. Combineer SEA LIFE & LEGOLAND® Discovery Centre met een voordelig combiticket. Aanrader!Monkey town

In dit overdekte speelparadijs kunnen ook de allerkleinste apen helemaal los. Lekker klimmen en klauteren, kruipen door tunnels en springen op de springkussens en trampolines. Toch liever met superlego of ravotten in de ballenbak? Ook dat kan bij Monkey Town Den Haag!
Van maandag t/m vrijdag geldt bij binnenkomst tot 11:30 uur voor kinderen van 1 t/m 3 jaar een speciaal Peutertarief.

LittleYOU

Een conceptstore en tegelijk ook een ontmoetingsplek voor ouders met jonge kinderen tot 6 jaar, dat is littleYOU. Geniet van een heerlijke koffie of ander lekker drankje en doe de nieuwste inspiratie op voor de inrichting van de baby- of kinderkamer, de samenstelling van de speelgoedkist, boeken- en kledingkast of over het geven van kinderfeestjes.
Voor de kinderen is er een enorme speelhoek - zeg maar speelkamer - waar ze zich flink kunnen uitleven terwijl jij met héél belangrijke zaken en andere mensen bezig bent!
Openingstijden op maandag: 10.00 -14.00 uurKoffie en kind

Ook hier ontmoet je gezellige (groot)ouders en oppassen. Terwijl de kinderen heerlijk met elkaar kunnen spelen in de verschillende speelhoeken of in de natuurtuin, hebben de volwassenen een momentje voor een lekker kopje koffie of thee, wat lekkers en de krant. In de boekenhoek met zitkussens kunnen jullie samen een boekje te lezen. Superknus! Daarnaast worden er regelmatig thema-activiteiten georganiseerd.

Openingstijden op maandag Laan van Poot: 9.00 - 13.30 uur
Openingstijden Schelpkade 44: Maandag 9.00 tot 12.30 uur

Pretparken open op maandag

Ook pretparken zijn vaak geopend op maandag. Bijvoorbeeld Duinrell in Wassenaar is in het pretparkseizoen geopend op maandag vanaf 10 uur 's ochtends. Dat geldt ook voor Familiepark Drievliet. Tip; woon je in de buurt denk dan aan een abonnement, zo kan je met je kleintje even 1 attractie of speeltuin bezoeken zonder al te hoge kosten.

Verder zijn er natuurlijk altijd nog toffe speeltuinen in en om Den Haag te vinden. Leuk te combineren of af te wisselen met een kinderboerderij! Allemaal ook te vinden bij onze categorie Eropuit.

Fijne maandag!