Naar buiten!

29 augustus 2017
Ken je Naar buiten! al? Zij organiseren allerlei superleuke buitenactiviteiten voor kinderen.

Op Kidsproof vind je al deze activiteiten. Je herkent ze aan het 'Naar buiten!' vlaggetje. Hieronder kort welke activiteiten er zoal zijn:


50 dingen lijst
Buiten kun je van alles doen en beleven, dat wist je natuurlijk allang. Maar heb jij weleens iets van deze lijst gedaan? Er staan 50 superleuke dingen op die je buiten kunt beleven, onderzoeken of maken. Lees meer en download de lijst>.

 


Leuke natuurgebieden en natuurspeelplaatsen
Natuurlijk wil je ook weten waar je dit kunt doen. Dat zijn de doe-locaties; leuke natuurgebieden en natuurspeelplaatsen. Een bos bij jou in de buurt, een Natuurspeeltuin of een fijne horeca met buitenspeelplek. Ga zélf op avontuur in een van de mooie groengebieden bij jou in de buurt zoals:

 

• Zuiderpark: een heerlijk park met o.a. Speelplaats Zuiderpret
• Landgoed Ockenburgh: mooi landgoed met leuke speelweide waar je spannende gps tochten kunt doen. Meer over Landgoed Ockenburgh>
• Haagse Bos: het Haagse Bos is een fijn bos om heerlijk te wandelen en te spelen. Check ook het speelbos Robin Hood!
• Meijendel: Meijendel is een prachtige gebied om te wandelen en te fietsen. Met o.a. bezoekerscentrum van Dunea 'De Tapuit', het Monkeybos en de Natuurspeelplaats aan de Van Alkemadelaan/Pompstationsweg.
• De Tuin van de Smid in Polderpark Cronesteijn Leiden: De Tuin van de Smid is een fijne plek met een spannende natuurspeeltuin, een dierenweide en regelmatig leuke buitenactiviteiten zoals vuur maken
• Boerderij ’t Geertje: Bij 't Geertje is, in de zomer en winter, heel veel te doen. Jonge geitjes de fles geven, een ritje op een pony maken, een geitenijsje eten, een stukje roeien achter de boerderij... Ook leuk voor verjaardagspartijtjes!
• Poort Groene Hart: bij natuurspeeltuin de Swetse Speeldernis vind je het kaaswinkeltje Boer en Goed. Dat is het startunt van een ontdekkingsroute met activiteiten en ben je zelf een zonnewijzer, speel je op een eiland, ga je vogels spotten, verspringen en uitwaaien.
• In Leidschendam-Voorburg tippen we Dorrepaal en Rusthout, 2 hele fijne plekjes waar je naar hartenlust kunt buitenspelen.
• De stadsboerderijen in Den Haag maar liefst 10 staatsboerderijen openen elke week van dinsdag t/m zondag de deuren. Met de leukste dieren en ze organiseren het hele jaar activiteiten. Bijvoorbeeld schaapscheren, wilgen knotten en paaseieren zoeken.
Kasteel Duivenvoorde ontwikkelt zich tot een geweldige naar buiten locatie met het nieuwe paviljoen een nieuwe Natuurspeeltuin om de hoek en natuurlijk haar eigen tuinen.
• In Delft ga je bijvoorbeeld naar Buytendelft met de dierenweide en waterspeeltuin. Ook leuk is de Papaver: een educatief centrum waar je ook slootje kunt vissen.
Naar buiten! evenementen
Regelmatig zijn er leuke evenementen, natuurlijk altijd buiten! Zo is er jaarlijks de Natuurfeestdag in Meijendel en de Leidse Hooidagen. Ook zijn er activiteiten die je het hele jaar door kunt doen, bijvoorbeeld op pad met de boswachter. Ook leuk in het Haagse Bos is het dierenvriendjespad of ga naar het kabouterpad in het Bentwoud. Houd onze Uitagenda in de gaten voor alle activiteiten die op een specifieke datum plaatsvinden.

Er staan nog veel Naar buiten! plannen op stapel, zoals een fietsroute langs de doe-locaties en meer. 

 


Wij wensen iedereen héél veel buitenplezier!


Naar buiten! is een project van de provincie Zuid Holland dat in verschillende gemeenten draait, waaronder en Haag, Leiden en leidschendam Voorburg. Het project moet ervoor zorgdragen dat kinderen van 4 tot 12 jaar weer veel meer de natuur opzoeken. Want spelen in de natuur is leuk en gezond! Naar buiten! organiseert allerlei leuke en spannende activiteiten in de groengebieden voor kinderen en hun ouders. De activiteiten zijn niet alleen van Milieueducatie maar ook van partners zoals Zuid-Hollands Landschap, Staatsbosbeheer, Dunea en het IVN. Het aanbod van Naar buiten! is te vinden op www.kidsproof.nl/denhaag en www.kidsproof.nl/leiden