• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Zo maak je zelf sneeuw!

18 januari 2022
Zou er nog sneeuw komen deze winter? Maak het eenvoudig zelf met een paar huis-, tuin- en keukenspullen. Leuk voor de kinderen om lekker mee te spelen en bijvoorbeeld een mini-Olaf te maken!
Zelf sneeuw maken is niet moeilijk!
Misschien heb je de ingrediënten voor de sneeuw al in huis, anders kun je ze gewoon bij de supermarkt halen. Je kunt de sneeuw op meerdere manieren maken, we hebben 2 methodes voor je op een rijtje gezet.Methode 1: Maïzena en scheerschuim
Pak een bak of grote kom en strooi hier een heel pakje maïzena in. Spuit er vervolgens steeds een klein beetje scheerschuim bij, en kneed dat telkens door de maïzena. Doe dit net zolang tot je een compacte maar kneedbare bal kunt maken, die goed blijft plakken. Klaar is je sneeuw! Grappig is, dat het ook best koud aanvoelt. En het ruikt ook heerlijk!

Tip: laat de kinderen een schort dragen als ze met de nepsneeuw spelen, het kan een vieze boel worden...Methode 2: bloem, zout en olijfolie
Meng 2 kopjes bloem met 1 kopje keukenzout en roer dit met een lepel door elkaar. Voeg 2 eetlepels olie toe (ik had olijfolie staan, maar andere olie kan ook) en roer weer goed. Daarna een kopje lauw water langzaam toevoegen en blijven roeren. Nu kun je gaan kneden tot je een soepele bal hebt. Is de bal te droog, voeg dan een klein beetje water toe. Te natte bal? Doe er nog een beetje bloem bij. Klaar! Extra leuk: voeg vóordat je gaat kneden glitters toe aan de sneeuw voor een glinsterend sneeuweffect!

Nog veel meer leuke tips met kinderen vind je op Kidsproof Den Haag!