Voorjaarsvakantie 2020 in en om Den Haag

16 februari 2020
Wat ga jij doen in de voorjaarsvakantie? Hier vind je allerlei leuke tips voor jou en je kids in en om Den Haag en Delft. En check regelmatig onze Uitagenda die we dagelijks vullen met leuke Haagse uitjes. Fijne voorjaarsvakantie!
Het Zwanenmeer
Op 23 februari speelt het voltallige Residentie Orkest de familievoorstelling Het Zwanenmeer. Twee acteurs, poppen en beeldanimatie brengen dit prachtige sprookje tot leven in het Zuiderstrandtheater. Echt prachtig!

Challenge Cup in De Uithof
In De Uithof geniet je van 20 t/m 23 februari van de mooiste schaatskuren tijdens de Challenge Cup (een wedstrijd voor jonge talenten) én het Nederlands kampioenschap kunstrijden. Dat wordt echt een super spektakel en het is gratis toegang t/m 12 jaar!

PJ Masks in SEA LIFE
De bekende pyjamahelden van PJ Masks komen naar SEA LIFE Scheveningen! Zet je PJ Masks-masker op, gebruik je creatieve vaardigheden en zeedierenkennis en word een held. Tip: ook extra haaienlessen deze vakantie!Nieuw: Turtle Adventure
Volg de wereldreis van de dappere groene zeeschildpad Bunji in Omniversum! Tijdens haar spannende avonturen ontmoet ze allerlei buitengewone bewoners van de zee zoals vrolijke clownvissen en stoere haaien. 

Paarden in het Mauritshuis!
In het Mauritshuis opent de nieuwe tentoonstelling over George Stubbs, de beroemde paardenschilder. In de vakantie maak je een paardenportret, een paarden-flipboekje en nog veel meer. En mis het openingsfeest op 23 februari niet! Tip: voor kinderen t/m 18 jaar geldt altijd gratis toegang!

Toffe technische workhops
Deze vakantie kun je bij Science Centre Delft meedoen met workshops in het thema: Hout, Schroefjes, Scharniertjes & Diertjes. Wat ga jij maken? En... ze verwachten hun 500.000ste bezoeker...! Dat wordt feest!Het broer & zus sprookje 
In de voorjaarsvakantie speelt Rabarber dit sprookje gebaseerd op “De twaalf broers” van de gebroeders Grimm. Een grappige en spannende voorstelling vol koningen, koninginnen, heksen en feeën met een zoektocht naar 12 jongens…

Krokus Kabaal
Ook deze voorjaarsvakantie barst Krokus Kabaal kinderfestival los op 10 plekken in Den Haag, waaronder in Theater & Filmhuis Dakota! Thema van dit jaar is Beesten in de stad. Kom en geniet van kindertheater, voorstellingen en (gratis) activiteiten!

Vind de lente in Meijendel
Ga op zoek naar de lente in Meijendel met de leuke lentespeurtocht van De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea. Speur mee naar vogels, klimbomen, jonge blaadjes en veel meer. En lekker klimmen in het Monkeybos natuurlijk! (N)ooit gebouwd Den Haag
In Den Haag zijn veel bedachte gebouwen waar alleen maar tekeningen van zijn. Dat kan jij beter, toch? Tijdens de workshop op 27 februari in het Haags Historisch Museum maak je een 3D ontwerp van jouw droomgebouw!

In de ban van de zee
In Museum Bredius ontdek je de boeiende verhalen van zeevaarders uit de Gouden Eeuw. Voor kinderen is het leuke Museukm Monsterboekje met daarin een vissenspeurtocht, een Lichtmatrozen-test en Specerijen-geurtest. 

Midget Voetgolf
Een uniek en spannend spelletje voor zowel voetballers als niet-voetballers! De midgetgolfbanen waarop je met de voetbal de hole moet zien te vinden lopen op van makkelijk naar moeilijk. Een te gek uitje met gezin of tof kinderfeestje!Ontdek planeten en sterren
Rijksmuseum Boerhaave in Leiden is superleuk voor het hele gezin! In de vakantie kun je aan de slag met planeten en sterren. Knutsel je eigen mini-kosmos, een prachtige lampion met twinkelende sterrenbeelden en nog veel meer!

Een zee van eilanden
Vanaf 15 februari is de tentoonstelling EEN ZEE VAN EILANDEN te zien in Museum Volkenkunde. Kom deze vakantie Hawaiiaans dansen, maak je eigen navigatiekaart én werk mee aan een kunstwerk van plastic flessen!Lammetjes!

Het is voorjaar, dus er worden weer volop lammetjes geboren. Zo lief en schattig altijd! Lees snel waar je ze kan bewonderen, aaien en knuffelen.

Lentekriebels Festival
In de voorjaarsvakantie geniet je van activiteiten en theatervoorstellingen tijdens het Lentekriebels Festival in Den Haag. Superleuk voor grote en kleine kids!

Buiten spelen
Of het nu mooi weer is of niet: wij zijn dól op buiten- en natuurspeeltuinen. We hebben héle leuke in en om Den Haag, Delft en Zoetermeer op een rij gezet.En nog veel meer Kidsproofuitjes
In onze Kidsproof Den Haag Uitagenda verzamelen we iedere dag leuke kinderuitjes in de Haagse regio. En ook deze vakantie is er zoveel leuks. Fijne vakantie!