• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Wonderkamers 3.0: wat een gave belevenis!

23 mei 2024
De Wonderkamers in het Kunstmuseum zijn zó gaaf. Wij dwaalden met de tablet door het labyrint van kamer naar kamer. Tip voor je dagje Den Haag..en kids zijn nog gratis ook!
Dol als wij zijn op kinderuitjes en musea, hebben we er al heel veel mogen bezoeken. Maar een museumgame zoals de Wonderkamers in het Kunstmuseum (voorheen Gemeentemuseum) hebben we nog niet eerder gezien en is écht totaal anders dan een traditioneel museumbezoek. Wat súpergaaf!

In het onderste deel van het Kunstmuseum vind je de Wonderkamers. Een bordje wijst je heel makkelijk de weg. Bij de ingang van de kamers krijgen de kids een te gekke film te zien met een soort uitleg van de Wonderkamers.Na de film krijgt iedere kind een eigen tablet waarmee ze op ontdekkingsreis gaan. Je doet samen met de 'Wonderkids' een museumgame, dat kan in het Nederlands of Engels. Er zijn in totaal 13 kamers en de tablet bepaalt welke je wanneer bezoekt. Handig systeem, want op deze manier hoef je niet te wachten tot je aan de beurt bent!Het is overigens al erg leuk en spannend om de juiste kamer te zoeken. In het midden van de kamers is een groot knalgeel labyrint. En dan is het nog best lastig om de juiste weg te vinden, maar zo leuk! Mijn jongste van 5 vond dit het allerleukst (kiekeboe!). De opdrachten in de Wonderkamers zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 of 9 jaar (zij kunnen dit zelfstandig doen), maar met een beetje hulp van ons kon de jongste van 5 ook met veel opdrachten meedoen.


In de verschillende Wonderkamers vertelt je tablet wat voor opdracht je daar moet doen. Het leuke is dat je hier punten mee kunt verdienen die je later weer kunt gebruiken om je eigen Wonderkamer te maken.We hebben van alles gedaan in de verschillende kamers! We hebben zelf een Mondriaan gemaakt, ons verkleed (hilarisch!), een modeshow gelopen, de boogie woogie gedanst, een gebouw ontworpen, de digitale tafel gedekt voor een kinderfeestje, kunst getaxeerd, ... echt teveel om op te noemen.Na het behalen van punten door de opdrachten in de Wonderkamers te doen, kun je je eigen kamer ontwerpen. En dat vond dochter van 9 écht het einde. Je gaat met je tablet waarop de punten staan het labyrint in en scant de items (dat kunnen beelden, schilderijen of andere voorwerpen zijn) die in jouw kamer mogen komen te staan. Je eigen ontworpen Wonderkamer kun je vervolgens heel makkelijk uploaden en daarna ga je naar een spectaculaire binnenruimte in het labyrint.... WOW! Het leek net alsof we in de ruimte rondvlogen. En hé, wat is dat? We zien onze eigen Wonderkamer voorbijvliegen!

Kortom: een héle gave belevenis om samen met je kinderen te doen. Je beleeft een museum echt op een andere manier en toch leren de kids er stiekem veel van;-). Iedereen blij!

Kijk snel voor nog meer informatie over Wonderkamers 3.0 in het Kunstmuseum in Den Haag.

Veel plezier!

Jantine - Kidsproof Den Haag 

Naar de website