Mauritshuis at Home!Terug naar het overzicht

Spannende filmpjes met Maurits Muis, creatieve doe-opdrachten en nog veel meer!
Hieronder vind je 4 héle leuke kinderactiviteiten voor thuis. Op de website van het Mauritshuis vind je nog véél meer! Klik door via de roze button.

1 - VIDEO'S MET MAURITS MUIS! VANAF 4 JAAR
Maurits Muis woont in het Mauritshuis, dus hij kent de schilderijen en de kunstenaars heel goed. Hieronder vind je het leuke filmpje van Maurits Muis met het súperberoemde schilderij 'het Meisje met de parel' van Vermeer:Klik door voor meer filmpjes en opdrachten met Maurits Muis!

2 - MAAK JE EIGEN TENTOONSTELLING - VANAF 4 JAAR
In het Mauritshuis hangen de mooiste schilderijen uit de 17de eeuw. Die hangen ze zo mooi mogelijk bij elkaar in een grote zaal. Dat noem je een tentoonstelling. Die kun je ook zelf maken!  

3 - MAAK ZELF EEN STILLEVEN - VANAF 7 JAAR
Een stilleven is een schilderij waar allemaal dingen op staan die niet kunnen bewegen. Op de website van het Mauritshuis vind je volop voorbeelden. En jij kunt het ook. 
 
4 - WAT ZEGGEN DE MENSEN EN DIEREN OP EEN SCHILDERIJ? - VANAF 4 JAAR
Wist je dat er veel verschillende verhalen in schilderijen zitten? Die kun je ontdekken door langer te kijken en er samen over te praten. Dan wordt schilderijen kijken leuk! Op de website van het Mauritshuis vind je allerlei schilderijen vol verhalen. Bijvoorbeeld met de schildpadden. Waar zouden die schildpadden het over hebben? En met deze opdrachten kun je nog meer verhalen ontdekken!

Ben je helemaal geïnspireerd? Klik door via de roze button voor nog veel meer toffe doe-opdrachten voor kinderen!

Mauritshuis at Home

Plein 29
2511 CS Den Haag
Prijs gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kerstvakantie in en om Den Haag

Kerstvakantie in en om Den Haag

Check snel de leukste uitjes, kerstkampen, winterwandelingen en meer uitjes met kinderen in de kerstvakantie in en om Den Haag, Delft en Zoetermeer. Reserveer vast je plekjes!

Kerstvakantie uitjes