• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

5x Dierenpannenkoeken pannenkoeken, voor welke gaan jullie?

6 maart 2024
Pannenkoeken zijn heerlijk om te eten, maar misschien nog wel leuker om te versieren!
Beestachtige lekkere pannenkoeken die je samen maakt!
Na het handen wassen kan het pannenkoeken versieren beginnen! 

Onze supermarkt had in deze rare tijd geen pannenkoekenmeel meer, wij hebben dus kant en klare pannenkoeken gekocht. Maar het is natuurlijk veel leuker om zelf met je kroost een stapeltje pannenkoeken te bakken!

Wat hebben we gebruikt voor deze pannenkoeken in de vorm van een dier?
- Pannenkoeken :)
- Poffertjes
- Mandarijn
- Appel
- Banaan
- Bosbessen
- Bramen
- Eetbare decoratiestift
- Nutella

Voor de bramen en bosbessen kun je ook eenvoudig iets anders bedenken.

Meestal rolt hij lekker in de modder en hij is vaak te vinden in de dierenparken. De eerste pannenkoek is een... varken!Dit roze diertje is te maken met een pannenkoek, een poffertje en twee bosbessen als snuit, twee stukjes banaan en bosbessen voor de ogen en nog twee stukjes pannenkoek voor de oortjes.

Hij is heel groot, kan super hard brullen en rent als een speer. De tweede pannenkoek is een... beer!De beer maak je met een pannenkoek, twee poffertjes en decoratiestift voor de oren, een stukje banaan voor de neus, nutella voor op de neus en bosbessen voor op de neus en de ogen.

Hij wordt ook wel de koning der dieren genoemd, heeft prachtige manen en brult als schreeuw. De derde pannenkoek is een... leeuw!

Pannenkoeken-dieren-leeuw-grappig

Voor het maken van een leeuw heb je nodig: een pannenkoek, een stukje pannenkoek voor de neus, poffertjes voor de oren en een poffertje voor op de neus met een braam en stipjes van Nutella. Voor de ogen heb je twee schijfjes banaan nodig met twee bosbessen. De manen van de leeuw maak je met stukjes mandarijn.

Dit dier heeft kieuwen om te ademen, komt vaak voorbij in scholen en met zijn zwemkwaliteiten is het ook niet mis. De vierde pannenkoek is een ... vis!

Pannenkoeken-dieren-vis-grappig

De vis wordt gemaakt van een dubbel opgevouwen pannenkoek, een schijfje banaan met bosbes als oog, een stukje mandarijn als vin en een stukje pannenkoek met decoratiestift als staart. Ook voor het mondje kun je een decoratiestift gebruiken.

Hij is vaak te zien met pasen, heeft hele lange oren en is een echte vechtersbaas. De vijfde pannenkoek is een... haas!

Pannenkoeken-dieren-haas-grappig

Deze springkoning maak je met een klein rondje pannenkoek, 2 halve bananen voor de oren, twee plakjes banaan en bosbessen voor de ogen, braam voor de neus, poffertjes voor de wangen, en reepjes appel voor de snorharen.

Wij vonden het bijna zonde om ze op te eten...

LEES OOK: De leukste pannenkoekenrestaurants in en rondom Drenthe

Veel succes en plezier met versieren! Denise & CO. Naar de website