Eropuit, doen en beleven met kids in Drenthe!

2 april 2024
Wist je dat Drenthe één van de puurste vakantiebestemmingen is in Nederland? Of je nu actief wilt genieten van de prachtige natuur of er een gezellig dagje op uit wilt, met je kinderen in Drenthe is van alles te beleven. Binnen en buiten en voor jong en oud. Wij verzamelden toffe tips om tijdens je vakantie in Drenthe te doen met de kids!

Belevingsbossen & Natuurspeeltuinen

Donkere bospaden stimuleren de fantasie, er zijn genoeg bomen om in te klimmen en er zijn altijd wel takken, dennenappels en andere voorwerpen voorhanden om te gebruiken bij spelletjes en fantasietjes. Klimmen en klauteren, spelen met water, hutten bouwen of gewoon genieten met al je zintuigen. Midden in de Drentse natuur! Dat kan tijdens een bezoek aan de Drentse speelbossen en belevingspaden. Dit zijn onze 10 favorieten bos-en natuurspeeltuinen en ontdek hier alle natuuruitjes in Drenthe!

natuur bos drenthe


Hunebedden

Ontdek de oudste monumenten van Nederland. Namelijk de Hunebedden. Het is fantastisch voor de kids om meer te weten over prehistorie, ijstijden, natuur en nog veel meer. Daarom helpt het Hunebedcentrum graag een handje en biedt het verschillende manieren om kennis op te doen. Van oerschool tot oerverhalen.

Drenthe de grootste speeltuin voor kids!

Voor kinderen is Drenthe elke dag een feestje. Je hoeft maar met ze naar buiten te gaan en er is iets te beleven. Klim- en klauterbossen, zwembaden en zwemplassen, op bezoek bij een schaapsherder.

Van dichtbij wilde dieren zien? Dat kan in Wildlands Adventure Zoo Emmen. En dat kabouters niet alleen in sprookjes bestaan, ook dat ontdek je in Drenthe. Of je nu van achtbanen, wilde dieren of tv-helden houdt, je komt ze hier allemaal tegen.

hunnbedden


De leukste musea met kids in Drenthe

Op zoek naar een leuk en leerzaam dagje uit met kinderen? Denk dan ook eens aan een bezoek aan een museum. Veel Drentse musea organiseren speciale activiteiten voor kinderen of zijn heel erg op kinderen gericht. Op een leuke manier kom je er van alles te weten. Onze favorieten? 

-Het Gevangenismuseum
-Het Klompenmuseum
-Het Veenpark
-Het Drents museum
-Miramar zeemuseum
-Het OERmuseum
-Museum Valse KunstIets minder zonnig?

Mocht die dag toch iets minder zonnig zijn, no problemo! Ook met een beetje minder weer kan je goed terecht in Drenthe met de kids. Uitrazen bij een van de binnenspeeltuinen, maar ook kan je in Drenthe naar de Bios of natuurlijk bowlen!

Uitgeblust? Of lekkere trek?

Om de dag compleet (af) te maken heeft Drenthe ook een paar hele leuke, maar vooral lekkere Kidsproof eet adresjes! Van de lekkerste pannenkoeken restaurants tot de leukste speel- een eetterrassen.

Benieuwd welke activiteiten er op de dag zelf zijn in Drenthe? Check hier onze Uitagenda!

Veel plezier! Liefs, Denise & Co.

Meer van Drenthe ontdekken? Naar de website