De OostvaardersTerug naar het overzicht

Bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders kun je dieren zien vanuit het uitkijkpunt en lekker lunc
Ze zijn weer open! Check wel de site voor je een bezoekje brengt ivm de eventuele aangepaste openingstijden!

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere Buiten staat aan de rand van de Oostvaardersplassen, een uitgestrekt en ongerept natuurgebied met weidse plassen en ruige graslanden. Vanuit het gebouw heb je een fantastisch uitzicht op een gebied waar bijzondere vogels voorkomen en edelherten, konikpaarden en heckrunderen grazen. De grote grazers lopen vaak in grote kuddes nabij het natuurbelevingscentrum. Elk seizoen valt er iets te beleven.

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere Buiten is een perfecte plek om een ontdekkingstocht naar de Oostvaardersplassen te beginnen. In dit markante gebouw kom je alles te weten over dit unieke natuurgebied en de bijzondere diersoorten. Er draait een informatieve film van Staatsbosbeheer over de Oostvaardersplassen en in het weekend is er regelmatig een wisselend programma van natuuractiviteiten voor jong en oud, lezingen van bijzondere gasten, muzikale optredens en workshops. Kijk vanuit het Kraaiennest het hele gebied over. Door het gebouw is ook een speurtocht te doen, te koop bij de Gasterij.

Kom lekker ontbijten of lunchen met uitzicht op de Oostvaardersplassen in Almere bij het Paviljoen de Oostvaarders. Verrukkelijke baguettes, croissants en chocolade broodjes. Dat wordt smikkelen! 

In de omgeving kan je heerlijk wandelen en fietsen. Vanuit het centrum is een nieuw wandelpad aangelegd naar de Jan van den Boschheuvel toe. Je loopt door de rietkraag en kunt de grote grazers van dichtbij zien. De uitkijkheuvel is befaamd onder vogelliefhebbers. De route is 750 m en onderweg komt u houten palen tegen met weetjes over de grauwe gans, de grote grazers en de vogels van Flevoland. Vanaf het natuurbelevingcentrum heeft Staatsbosbeheer twee korte wandelroutes uitgezet: het Keverpad (groen, 2 km) en het Uilenpad (wit, 2,3 km). Via het Uilenpad heeft u aansluiting op het Hertenpad (geel, 2,2 km) en het Egelpad (rood, 2,4 km). Qua afstand dus al snel goed te doen voor kinderen. Vergeet je niet een verrekijker mee te nemen. Een eigen verrekijker voor de kinderen is vast een succes!

Klik voor meer informatie op de roze websitebutton!

TIP: Neem ook eens een kijkje op onze kidsproof kinderfeestjespagina!

Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders

Oostvaardersbosplaats 1
1336 RZ Almere
Openingstijden Ma gesloten
di-zo van 10-17 uur geopend.
Prijs Gratis. Tijdens activiteiten en evenementen kan een kleine bijdrage gevraagd worden. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Kinderfeestjesmaand!

Kinderfeestjesmaand!

Het is kinderfeestjesmaand bij Kidsproof Flevoland. Tijd om inspiratie op te doen!
Kies uit meer dan 100 feestjes, laat je inspireren door toffe thema-ideeën en ontdek originele cadeautips en feestelijke recepten. Zo maak jij van elke verjaardag een knalfeest! 

Kies jouw feestje!