Verjaardag in de natuurTerug naar het overzicht

Vier je verjaardagsfeestje in De Wieden, lekker in de buitenlucht!

Jippie Jarig!

Hoera feest want jij bent jarig! Hou jij van avontuur en natuur? Dan is dit een toffe avontuurlijke plek om je kinderfeestje te vieren! Bij bezoekerscentrum De Wieden heeft natuurmonumenten kinderfeestjes voor kinderen van 4 tot 12 jaar in de buitenlucht.

Kabouterfeest (4-6 jaar, alle seizoenen)

Als er een jarige in de buurt is, begint de neus van kabouter Wiedewijde te kriebelen en weet hij dat het tijd is voor een feestje! Met een kaboutermuts op ga je buiten opdrachtjes doen. In de kruiwagen die je meeneemt, zit alles wat je nodig hebt.

Boswachter Bootcamp (6-8 jaar, alle seizoenen)

Avontuurlijke opdrachten rond het bezoekerscentrum en het vlonderpad. Met een stoere tas ga je op stap en doe je allerlei proefjes zodat je kunt testen of je een echte boswachter bent. Zo check je hoe fit je bent, werk je aan je camouflage techniek, sluip je op blote voeten door de natuur en kun je vuur maken!

Waterpretfeest (7-12 jaar, mei-september)

De sloten bij het bezoekerscentrum zitten vol met waterplanten en waterbeestjes. Ga maar eens op je buik liggen en kijk in het water. Met een schepnet kun je proberen die beestjes te vangen. Voor al je vriendjes en vriendinnetjes is er een schepnet. In de kist die je mee krijgt zitten allerlei spulletjes die je daarbij kunt gebruiken: loeppotjes, zoekkaarten, witte bakken en een handleiding voor de begeleiders.

Boswachterfeest (8-10 jaar, alle seizoenen)

Tijdens dit feestje ontdek je wat een boswachter doet. Zoek bijvoorbeeld naar dierensporen of leer met een verrekijker dieren te spotten. Er zijn negen opdrachten. Bij elke opdracht zit een codevraag. Ontdek jij welke verborgen boodschap de codeletters vormen?

Informatie voor ouders:

- Per kinderfeestje is er ruimte voor maximaal 10 kinderen.
- De programma’s duren ongeveer anderhalf uur tot twee uur.
- De ontvangst en uitleg wordt gedaan door een medewerker van Natuurmonumenten, de medewerker gaat niet mee bij de natuurtocht.
- Er is een cadeautje voor de jarige.
- Bij terugkomst in het bezoekerscentrum krijgen de kinderen een glas limonade.

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton.

TIP: neem ook eens een kijkje op onze kidsproof eropuit-pagina!

Bezoekerscentrum De Wieden

Beulakerpad 1
8326 AH Sint Jansklooster
Openingstijden Feestjes kunnen op woensdag of zaterdag gevierd worden en van april t/m oktober ook op vrijdag; in de schoolvakanties (regio Noord) zijn er geen feestjes, vanwege andere kinderactiviteiten. Prijs Kosten: € 7,- per kind voor leden van Natuurmonumenten en € 10,- per kind voor niet-leden. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Festival Buitenlol

Festival Buitenlol

Stad & Natuur organiseert op zondagmiddag 21 april het festival Buitenlol op Stadslandgoed de Kemphaan! Het belooft een middag vol buitenplezier te worden. Vol met toffe activiteiten voor kids zoals Geurmemory, Silent Disco en nog veel meer! Kom je ook gezellig langs?
Gratis toegankelijk