Gratis uitjes in Friesland

11 juni 2024
Ben je op zoek naar een leuk kinderuitje dat niet zo duur is of zelfs gratis? Dat kan. Er zijn supertoffe dingen om te doen die helemaal niets kosten! Bekijk onze leuke tips voor gratis kinderuitjes en activiteiten in Friesland.
gratis of budget uitjes

Laten we beginnen met 3 HANDIGE TIPS om jouw uitje goedkoop te maken: 

1. Neem je eigen eten mee. Zorg voor een extra lekker lunchpakket. Gezellige flesjes drinken. En een mooi picknickkleed. Misschien merk je zelfs dat dit met kinderen ontzettend relaxt is. Dit kun je ook gewoon in een stadspark doen. 

2. Choose local. Hoe dichterbij huis, hoe minder benzine. Er zijn op Kidsproof.nl vast activiteiten te vinden in jouw buurt die je nog niet zo goed kende. Ook leuk: pak lekker de fiets

3. Kies voor een jaarkaart. Heb je een museumkaart, dan kun je overál (bijna) gratis heen. Ideaal! Maar ook van plaatselijke speeltuinen, musea, dierenparken etc zijn jaarkaarten te verkrijgen. Vaak zit er ook nog een voordeel aan bij andere soortgelijke attracties/activiteiten. Wist je dat een museumkaart voor een kind nog geen EUR 33,- kost?


GRATIS UITJES

1. Wat denk je van geocachen? Ook leuk met oudere kinderen!

2. Een dagje naar het strand. Friesland telt talloze meertjes. Neem lekker een picknickmand mee, wat boekjes, drinken en een gezellig kleedje. Geen idee waar je moet zijn? Wij wel -> Buiten zwemmen in Friesland.

3. Het bos.Altijd goed! Maak een gezellige wandeling. Er zijn er zoveel om uit te kiezen dat het nog lastig is! Boswandelingen in Friesland.

4. Bezoekerscentrum Mar & KlifBezoekerscentrum Mar & Klif in Oudemirnum is gratis, ontzettend leerzaam en heel veel fun! 

5. Ga de boer op... Boerderijen te over die klaar staan voor het publiek! Haal wat lekkers uit de boerderijwinkel voor vanavond op tafel, ga kijken bij de diertjes! Wij tippen: boerderij de Omleiding en stadboerderij de Sibbe

6. Kinderboerderijen. Ook deze zijn er te over. Wij verzamelden de leukste voor jou. Let op! Niet alle boerderijen uit deze blog zijn gratis - > De leukste kinderboerderijen

7. Open dagen. Denk bijvoorbeeld aan de Open Monumentendag (september) of ga op speurtocht naar open dagen van bedrijven bij jou in de buurt. Kijk even naar de interesse van je kind en zoek iets leuks uit! Bij ons in de Uitagenda vind je heel veel van dit soort kindvriendelijke open dagen! 

8. Spelen in de Vossenpark (Leeuwarden)


UITJES TOT VIJF EURO

1. IJs eten is altijd feest. Voor EUR 5,- per persoon kun je een flinke ijs bestellen. Doe je het ook nog bij een ijsboerderij of theetuin, dan is er vaak ook nog wat te spelen...! Succes verzekerd! Lees hier: de beste ijssalons van Friesland

2. Zwemmen. Elk kind houdt van zwemmen! Onze favoriet én precies 5 euro: Zwembad Mounewetter | Witmarsum

3. Park Vijversburg

Bezoek Park Vijversburg. Een groot park met daarin heel veel te spelen en ontdekken voor kinderen. Toegangskaartje normaal EUR 2,50. Er zijn geweldig leuke picknickplekjes te vinden! 

4. Pluktuin. De meeste pluktuinen zijn met budget te bezoeken. Meer info >> de leukste pluktuinen van Friesland

5. Speeltuinen: De Greiden (Heerenveen) | D'Elf Ieken | Julianapark (Bolsward) 

6. Miniature People Leeuwarden

De wandeling mini Leeuwarden, waarbij je op zoek gaat naar miniatuurmensen is EUR 2,-. Meer info >>> Miniature People Leeuwarden.

7. Net over de grens bij Groningen: camping de Watermolen in Opende. Hier kunnen kids lekker spelen in het meer, aan het strand, of op de wipe out in het water. Sta je niet op de camping, dan kost dit EUR 2,50 per persoon.

8. Ga terug in de tijd in het Ot & Sien museum in Surhuisterveen. Hier kun je onder andere in een ouderwets kruidenierswinkeltje en ziekenhuiskamer kijken. 

9. De Fugelhelling is een vogelopvang waar je rond kunt kijken. Bij de dieren, de educatieve ruimte, de vijver voor de zwemvogels. Een leuk educatief tripje voor maar EUR 2,- per persoon! Let wel op de beperkte openingstijden.

10. Het Waddencenter op de Afsluitdijk is leerzaam én leuk! Meer info: Waddencenter.

11. Ook SUPER leuk: Spijkerdorp. Voor EUR 0,50 koop je een half blik spijkers. Je mag ze ook meenemen vanaf huis. Een bouwvergunning koop je voor EUR 10,-. Zo kun je aan de slag op je 'eigen' terrein. Blijf je terug komen? Dan kun je weer verder bouwen aan je eigen hut. Hoe tóf! 

12. Elf Ieken in Elsloo is fantastisch leuk! Hier kunnen kids lekker binnen en buiten spelen, verdwalen in het maïsdoolhof en nog veel meer. Neem zelf even iets lekkers uit het boerderijwinkeltje mee en je dag is compleet!

Heb jij nog een leuk uitje onder de vijf euro? Geef het ons zeker door via friesland@kidsproof.nl!