De leukste pluktuinen van Fryslân

27 mei 2022
Superleuk om te doen, samen met je kids: Fruit of bloemen plukken. Lekker wandelen en kletsen in de natuur en ondertussen helemaal zelf iets plukken. We hebben de leukste pluktuinen van Friesland op een rijtje gezet.

Kwekerij De Bascule | Sneek | Bolsward
Pluk zelf de mooiste bloemen voor op de keukentafel. Bij de Bascule in Hommerts (bij Sneek) krijg je een mand en schaar om vervolgens in de tuin zelf de bloemen te plukken die jij mooi vindt. Van de geplukte bloemen kun je een veldboeket laten maken. De pluktuin in Hommerts is in het lente- en zomer- en herfstseizoen geopend. Daarnaast heeft dezelfde kwekerij ook een pluktuin in Bolsward. Dit wordt een superleuke dag! Meer info >>>
De Hagen | Haulerwijk
De Hagen is een ecologische zelfplukboomgaard. De boomgaard is geopend van ongeveer juli tot de herfstvakantie. Van het fruit valt er veel te leren en zeker bij De Hagen, want ze hebben super veel soorten fruit: appels, peren, bramen, kiwi, bessen, framboos, aardbeien, walnoten, kastanjes, blauwe bessen en nog veel meer.

Neem zelf gerust wat bakjes mee en ook een paar laarzen. Deze zijn erg handig want het gras is vaak nat. Door de verschillende momenten waarop het fruit rijp is, duurt het oogstseizoen hier lekker lang. Superleuk voor de bezoekers, want dan valt er bijna altijd iets te plukken. Geopend op afspraak! Meer info >>> Pluktuin De Hagen.

Pluktuin Simmerfruit | Noardburgum
Simmerfruit is geopend vanaf eind juni. Je kunt hier van maandag t/m zaterdag terecht van 10:00 - 17:00. Hier pluk je bessen en aardbeien. Of geniet lekker in de tuin van een superverse smoothie!

Bloemenparadyske | Kollum
Hier kun je niet alleen bloemen plukken, maar ook een ijsje of koffie halen. En vers appelgebak. Een leuke stop voor een fietstochtje in de omgeving! Meer info >>> Bloemenparadyske.

Groenhof | Terschelling
Bij Groenhof in Hoorn op Terschelling pluk je in de zomermaanden de mooiste bloemen voor een gezellig boeket. Meer info>>> Groenhof

PlukGeluk | Grijpskerk

Bij PlukGeluk in Grijpskerk heb je vanaf het vroege voorjaar kans om te komen plukken. Dan zijn er tulpen. Zo gaat het de hele zomer door met allerlei verschillende soorten bloemen. Kom je snel langs? Meer info >>> Plukgeluk

HUP, nei bûten! Want daar wordt het hele gezin blij van. 
Plukse!