Fries MuseumTerug naar het overzicht

Beleef een perfect dagje uit in het Fries Museum! Entree is gratis t/m 17 jaar.

Voor jong en oud is er genoeg te beleven. Volg bijvoorbeeld een familieroute door een tentoonstelling of doe mee aan een van onze leuke activiteiten. En wist je dat entree gratis is t/m 17 jaar? 

Tentoonstellingen
Ontdek de tentoonstelling aan de hand van een gratis museumspel! Met speciale opdrachten worden de tentoonstelling nog leuker voor de hele familie. Je haalt de museumspellen gratis af bij de balie.

Het Fries Verzetsmuseum
In het Fries Verzetsmuseum maak je kennis met de bewoners van Fryslân tijdens de Tweede Wereldoorlog. In een speciaal familieprogramma ontmoet je leeftijdsgenoten Jasper en Geertje. Zij nemen je mee door de tentoonstelling en vertellen meer over hun leven in oorlogstijd.

Familieworkshops
Schuif elke zondag aan bij gratis kinderworkshops tijdens zondag doe-dag! Speciaal voor families met jonge kinderen organiseren we iedere zondag een andere workshop. In de schoolvakanties zijn er extra workshops.

Klik op de roze websitebutton voor meer informatie.

Wil je een lunchen of een hapje eten na je museumbezoek? Vind kindvriendelijke restaurants in de omgeving van Leeuwarden.

Fries Museum

Wilhelminaplein 92
8911 BS Leeuwarden
Openingstijden Kijk voor de openingstijden op de website. Prijs Kinderen t/m 17 jaar zijn altijd gratis wanneer er een volwassene meegaat. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de Zomervakantie special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!