Uittips voor in de kerstvakantie in 't Gooi

28 november 2023
Kerstvakantie - Tijd om leuke dingen met het gezin te gaan doen. Wij verzamelen hieronder alle uittips voor in de kerstvakantie. Geniet van jullie vrije dagen én van elkaar!
Kerstvakantie uittips voor het hele gezin
Er is van alles te doen in deze periode. Hieronder hebben wij enkele tips voor je op een rij gezet....

Bouw aan het Legokasteel

In de kerstvakantie bouw je bij Kasteel Muiderslot mee aan een spectaculair legokasteel. En er zijn nog meer leuke doe-activiteiten, zoals ouderwetse spelletjes, er zijn prachtige winterse verhalen en muziek en leuke workshops.
Veel plezier!
Meer informatie >>>



Winterparadijs

Hoeve Ravenstein is t/m 6 januari omgetoverd tot Winterparadijs. Geniet van toffe winterse activiteiten zoals de rendieren speurtocht en maak een mooie winterse wandeling over Landgoed Groeneveld. Vergeet de oliebollen niet!
Naar Winterparadijs


Buurman & Buurman | 4+

Geniet op woensdag 27 december in Theater de Speeldoos van de nieuwe voorstelling Buurman & Buurman. De twee onhandige klussers gaan verhuizen en er moet van alles gebeuren. Als dat maar goed gaat. A JE TO!
Reserveer je tickets

Naar het theater

Houd onze uitagenda goed in de gaten om te zien welke leuke familievoorstellingen er gepland staan deze kerstvakantie. 
Naar de Uitagenda >>>



Zwemmen in de Kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie is er een tof programma bij R&A Sports en Swimming. Zo leer je zwemmen als een echte zeemeermin, of swing je op de nieuwste hits tijdens discozwemmen. Let op: een zwemdiploma is verplicht.
Naar het overzicht >>>

How to be a Star | 8+

Op de foto als een echte ster, een superstar dansworkshop, en leren acteren en presenteren. Het kan allemaal tijdens de kerstvakantie bij Beeld & Geluid. Dompel je onder in de wereld van het sterrendom. Een topuitje!
Meer info & tickets 

Familiefilm Wonka

Op zoek naar een leuk uitje tijdens de gure winterdagen? Ga met het gezin naar de heerlijke feelgoodfilm 'Wonka' bij Filmtheater Hilversum.
Check ook de andere familiefilms die ze in de vakantie draaien.
Bekijk het filmaanbod

Reinaert de V. | 7+

Geniet tijdens de kerstvakantie van de jeugdvoorstelling Reinaert de V. van Holland Opera. Een voorstelling over de sluwe vos Reinaert die iedereen weer te slim af is. Of toch niet? Vol met dansers, poppenspelers, muziek en zangers.
Reserveer kaartjes 

Verrukkelijke Kinderbakshow

De Verrukkelijke Kinderbakshow (6+) is een interactieve, vrolijke en educatieve show. Te zien op 5 januari bij Theater de Speeldoos in Baarn. Kom met het hele gezin watertanden. Een topuitje in de kerstvakantie. Boek je tickets op tijd!
Zijn jullie erbij? 

Leef je uit bij Coronel

Ook tijdens de kerstvakantie is Coronel Adventure open voor te gekke indoor activiteiten. Karten, klimmen, lasergamen, vr-gamen, glow midgetgolfen of sim racen, er is genoeg te doen om je vrije dagen mee te vullen. Wie daag jij uit?
Toffe indoor activiteiten 



Kerstvakantie met Disney

De vakantie in het Rijksmuseum wordt magisch. Volg de Disney Tekenroute vol met challenges, sluit aan bij een van de gratis teken- en schilder workshops of ga mee met een (theatrale) rondleiding. Kom naar deze magische wereld.
Beleef de magie 

Restaurant Soesterdal

Kom genieten bij café-restaurant Soesterdal. Hier heb je een heerlijk uitzicht, volop lekkernijen en veel speelruimte voor de kinderen. Leuk om te combineren met een bezoek aan het NMM of een wandeling in de omgeving.
Even binnen kijken

Kerstvakantie bij Move

Kids kunnen deze kerstvakantie weer aan de slag bij Move Amsterdam. Op het programma de workshops knutselen met AI en 3D techniek, de DJ workshop, ijssculpturen of peperkoekhuisje maken. En vergeet ook de tentoonstellingen niet!
Snel inschrijven 

Hannie en haar Koffer

Beleef een indrukwekkende dag in 't Verzetsmuseum Junior. Aan de hand van waargebeurde verhalen leren jullie over de oorlogstijd. Extra: Hannie vertelt deze vakantie 2 keer over de oorlog met een koffer vol spullen. Kom je luisteren?
Alle info en data

Printclub workshop | 7+

Op zoek naar een leuke creatieve activiteit voor je kind deze kerstvakantie? Het Grafisch atelier Hilversum organiseert 3 januari weer een leuke Print Club vakantieworkshop. De kinderen gaan knallen met letters. Erg leuk!
Meld je aan 



Wandelen & pannenkoeken

Kennen jullie het Bergse pad al? Het is een wandelroute voor kinderen vol leuke opdrachten. Bij Het Pannenkoekenhuys krijg je een tas met spulletjes. Na afloop geniet je hier van heerlijke pannenkoeken én check ook de grote speelruimte.
Ontdek deze route 

Winter in Artis

Kom samen met de hele familie ARTIS ontdekken. Elke dag zijn er activiteiten voor alle leeftijden: van een winter-speurtocht in het ARTIS-Park tot een knutselworkshop in Micropia of een familiespel in Groote Museum.
Bekijk wat er te doen is

Verras je kinderen

In het Moco Museum ervaar je kunst die nergens anders te zien is. Bijvoorbeeld van kunstenaars Banksy, Andy Warhol en Studio Irma. Maar ook stoelen gemaakt van knuffels en digitale kunst. Leuk toch? Camera klaar en schieten maar!
Schitterende ervaring 

Chatten met Mona Lisa 

De ‘Da Vinci: Genius’ experience is deze kerstvakantie te zien in Amsterdam. Stap in een wereld met de nieuwste AI-technologie, digitale projecties en 360-graden audio soundscape. Hier ontdek je de revolutionaire ideeën van Da Vinci.
Nieuwe interactieve show 

Maritieme kerstvakantie

In Het Scheepvaartmuseum is te veel te doen om op te noemen. Er is een pop-up bioscoop, een Green Screen voor een familiefoto, een boodschappenroute, een VOC-schip en je kunt een thaumatroop maken. In samenwerking met Cinekid.
Het hele programma 

Kerstshoppen doe je lokaal!

Graag zou ik willen adviseren om eens om je heen te kijken naar de lokale ondernemers en hun aanbod. Zij werken hard en zij bieden vaak ook juist veel extra's voor hun klanten. Een persoonlijk advies, een extraatje om te laten zien hoe blij ze met je zijn en nog veel meer.

Routes voor mooie boswandelingen

Zoek je een leuke route om een boswandeling te maken die voor kinderen ook goed te doen is? Check dan onze 10 leukste kindvriendelijke boswandelingen die goed te combineren zijn met een beker warme chocolademelk.
10x kindvriendelijke boswandeling in 't Gooi >>>




Nieuwjaarsduik in Huizen

Op het Huizerstrand is ook dit jaar op 1 januari natuurlijk weer de nieuwjaarsduik!

8x leuke kindercocktails

Alvast een tip voor Oudjaarsavond (of om je kerstdiner mee op te leuken), achter verschillende kindercocktails. Leuk om samen met de kids samen te maken. Zo maak je het diner extra feestelijk!
Bekijk 8 recepten



Dagje thuis
Even rust inbouwen? Zin om lekker een dagje thuis te blijven? Wij hebben leuke knutselideeën voor je verzameld. En in de categorie 'Do It Yourself' vind je ook leuke recepten om samen te maken.
Bekijk de knuselvoorbeelden hier >>>



Kerstballen race

Een leuk spelletje in aanloop of tijdens de kerstdagen! Kleine tip: zorg wel dat je kerstballen niet breekbaar zijn voor deze uitdaging ;-)
Bekijk hier >>>

Bekijk hier nog meer leuke knutseltips voor thuis!
DIY tips >>>

Fijne Feestdagen!
Liefs,
Maud


Tip: kijk hier voor meer blogs met uittips tijdens de kerstvakantie >>>


Naar de website