9x Restaurants met speeltuin én terras in Groningen

4 januari 2024
Het is weer heerlijk weer buiten. Tijd om het terras op te zoeken! Heerlijk genieten terwijl de kinderen fijn spelen in de speeltuin. Bij deze plekjes in de regio is het voor iedereen genieten!
Speeltuin en lekker eten met het hele gezin

Waddenpaviljoen de Noorman

Waddenpaviljoen De Noorman is een fijn restaurant in de haven van Lauwersoog, helemaal het einde van de pier met een prachtig uitzicht op de Waddenzee. Voor de kinderen is er een speeltuin met een grote vuurtoren en tal van speelmogelijkheden. 

De Onlanderij

Op De Onlanderij is een natuurlijke speelplek waar kinderen heerlijk kunnen klimmen en klauteren over boomstammen, spelen bij de watertafel of graven in de zandbak. Ook start hier een super leuk blotevoetenpad waar je de modder en grassprieten tussen je tenen voelt. Je kunt bij De Onlanderij zelfs een eigen boeketje plukken voor thuis! Op het terras kun je heerlijk lunchen. Vergeet je niet een kijkje te nemen bij de koeien in de stal? 



Paviljoen Appelbergen

Paviljoen Appelbergen is een de ideale plek om na een boswandeling pannenkoeken te eten en in de speeltuin te spelen. Het paviljoen ligt midden in het bos, waardoor je heerlijk kunt genieten van de rustige omgeving.
  



De Jongens uit de Buurt

De Jongens uit de Buurt bevindt zich op een topplekje aan het water. Het restaurant ligt net buiten het prachtige Winsum, waar je heerlijk kano's kunt huren om mee te water te gaan. Voor de kinderen is er een fijn kindermenu en buiten is ook nog eens een geweldige speeltuin. 



Het Booze Wijf

Dit fijne plekje in Lauwersoog heeft naast een grote indoor speelzolder ook nog eens een grote buitenspeeltuin met water voor de deur! Geniet met uitzicht op het water.  Er is ook nog eens een springkussen! Een super plek om je helemaal uit te leven dus!



Paviljoen de Bloemert

Bij Paviljoen de Bloemert kun je gezellig uit eten aan het Zuidlaardermeer. Heerlijk eten aan het water dus! Speciaal voor de kid is er een kidsmenu en een speelhuisje. Ook is er wat rijdend speelgoed te vinden om mee te spelen.



Garnwerd aan Zee

Bij Garnwerd aan Zee kun je meteen na het aanmeren van je bootje, kano of sloepje neerploffen op het terras. Super leuk om vanaf de haven van Reitdiep te bezoeken. Voor de kids is er een fijne zandbak én een trampoline.  



De Postwagen 

Bij De Postwagen kunnen de kids heerlijk buiten spelen in de speeltuin terwijl papa en mama op het terras zitten. Voor de kinderen zijn er aparte gerechtjes, of ze kunnen gewoon een bordje met papa en mama meeprikken. 



Restaurant Camping Wedderbergen

Ben je op zoek naar een gezellig restaurant waar je kunt genieten van heerlijk eten én waar de kinderen zich optimaal kunnen vermaken? Restaurant De Binnenplaats in Wedde heeft een groot terras en een heerlijk verwarmde serre, beide met uitzicht op de grote speeltuin! Hier zit je dus met alle weersomstandigheden goed!

De chef-kok heeft een uitgebreide menukaart samengesteld, waarbij rekening is gehouden met verschillende dieetwensen. Je kunt via handige bestelzuilen bestellen, super handig en lekker snel. 



Meer leuke uittips in Groningen

Heerlijk, om zo gezellig met de kids uit eten te gaan? Zoek je meer leuke tips voor het hele gezin? Bekijk dan al onze kindvriendelijke uitjes in Groningen!



Heb jij nog een leuke tip die hier niet tussen staat? Mail die dan vooral naar groningen@kidsproof.nl!

Liefs,
Maud