De leukste pluktuinen van Groningen

16 januari 2024
De leukste pluktuinen in Groningen. Zelf doen! Niks is leuker voor kinderen dan iets zelf doen. Bloemen plukken in een pluktuin bijvoorbeeld. Mand en schaar mee en de velden in. Kies een paar mooie bloemstelen uit en maak een fleurig boeket voor oma. We hebben de leukste pluktuinen van Groningen voor een uitje met kinderen voor je uitgezocht.
Leukste pluktuinen in Groningen

Plukgeluk Grijpskerk

Deze pluktuin is heel fijn om met kinderen te bezoeken. In het voorjaar pluk je hier de mooiste tulpen en in de zomer (eind juli en augustus) staan er zomerbloemen. Scharrel lekker tussen de velden met je schaar en mand en verzamel je boeket. Deze pluktuin is open van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.
Hofje van Harkstede

Je kunt hier een hoop moois plukken met de kinderen! Bloemen, groenten, kleinfruit en kruiden staan er in de pluktuin. De moeite waard om een keer naar toe te gaan samen.

De Mikkelhorst in Haren

Mega veel te doen hier. Bij de diertjes kijken, spelen in de speeltuin, rondrijden op de skelters en dus ook bloemen plukken. In de zomer is de pluktuin voor jou open om een prachtig boeket te plukken. De vrijwilligers zorgen dat de pluktuin er in de zomer extra mooi bij staat. Je kunt hier trouwens het hele jaar door terrecht voor de lekkerste groenten, fruit en fleurigste bloemen. Zelf plukken met de kids is zo leuk!

Dus hup naar buiten!

Bekijk hier meer buiten uitjes >>>