11x leuke ontbijt en lunchspots in Groningen met kinderen

20 oktober 2023
11x de leukste ontbijt en lunch spots in Groningen om met je kinderen samen te genieten van een lekker ontbijtje, smoothies, pannenkoeken of heerlijke lunch.

P.S!

Ontbijten of lunchen buiten de deur, een kop écht lekkere koffie met een dikke punt taart erbij? Ga dan langs in de ‘de Oude Kijk’, één van de leukste winkelstraten van Groningen. Alle taarten en koeken worden door hun eigen bakkers in de zaak gebakken, waarbij ze veelal werken met alleen de lekkerste, lokale producten. Specialty Coffee & Tea Bar P.S! heeft ook nog een heerlijk ontbijtmenu samengesteld, dat in het weekend nog extra bijzonder wordt gemaakt!

Croissanterie Pigalle

Bij Croissanterie Pigalle loopt het water je in de mond na het ruiken van zoveel heerlijke geuren. Hier kun je genieten van echte Franse lekkernijen zoals chocoladecroissantjes, stokbrood en verse jus d'orange. Hoe start je de dag beter dan met zo'n Frans ontbijtje?

Het Bakkerscafé

Het Bakkerscafé werkt met pure ingedrienten en dat proef je! Je hebt hier een geweldig ontbijt, er zijn rijk belegde boterhammen, een kopje biologische koffie of heerlijke taartjes! In het weekend is er een een ontbijtbuffet. Kinderen tot 12 jaar mogen hier voor €5,-  komen ontbijten en volwassenen voor €7,50.

Flindercafé Groningen

Flinderscafé Groningen is een gezellig kindvriendelijk café-restaurant op slechts een paar minuten lopen van de Grote Markt waar je kan ontbijten of lunchen. Vrijwel alle producten die Flinders gebruikt zijn van duurzame kwaliteit van lokale leveranciers. Voor de kids zijn er kinderstoelen, kleurplaten en er is een kindermenukaart!

Brownies & DownieS

Lunchen is leuker met Brownies & downieS in Groningen. Op de kaart staan koude en warme boterhammen, salades, soepen, zoetigheden, pancakes en natuurlijk ook brownies. Daarnaast is er nog een speciale kidskaart met pannenkoekjes, broodje kroket, kindertosti en meer lekkers.

Blue Bananas

Het hart van Groningen vind je deze hotspot. Bij Blue Bananas eet je stapels pannenkoeken, geen grote maar veel kleintjes en lekker fluffy! Zoete en hartige varianten, maar net wat je lekker vindt. Samen met een van de heerlijke verse sappen is dit echt een top traktatie en ook smullen voor de kids!

Wadapartja

Er zijn in Groningen zelfs 2 vestigingen Wadapartja: Zuiderdiep & Westerhaven in Groningen. Eigenzinnige plekken waar je van alles kunt doen en beleven, van eten en drinken tot aan winkelen, je laten verrassen door muziek of relaxen in de huiskamer. Het is bovendien een relaxte plek, die ook leuk is voor de kinderen. Je kunt er terecht voor ontbijt, brunch en lunch!

Het Concerthuis

Aan 'Het Concerthuis' zou je niet meteen aan denken in de combinatie 'eten met kinderen' maar ze hebben hier dus een heel fijne relaxte sfeer, zitplekken en speelgoed! Het voelt een beetje alsof je in een huiskamer aan het eten bent en het heeft ook wel wat van een Berlijns ontbijtcafé. Je kunt er terecht voor zowel ontbijt als lunch!

Funky Freaks

Funky Freaks is een leuk en gezellig eettentje om lekker te lunchen of te genieten van één van hun iconische Freak Shakes! Funky Freak staat bekend om hun gekke maar lekkere Freak Shakes. Er is een groot assortiment van shakes voor iedereen en de kids vinden de Freak Shakes altijd helemaal geweldig! Verder kun je bij Funky Freak ook lekker lunchen en koffie drinken, en hebben ze héérlijk gebak en waffels voor de liefhebbers.

't Feithuis

't Feithuis vind in je in een klassiek pand in hartje Groningen. Je kunt er terecht vanaf 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Ze gebruiken biologische en lokale producten en er zijn speciale gerechten voor de kids beschikbaar!

Toet

Hier wordt gebakken met de beste biologische, lokale of fair trade ingrediënten. Lekker verantwoord snoepen dus. TOET is een paradijs voor lekkerbekken! Geniet van overheerlijke toetjes en taarten of kom langs voor een knusse high tea. Voor de kinderen is er genoeg te doen. Ze kunnen zelf ook lekker aan de slag in het kinderkeukentje.

Eet smakelijk!
Maud