Vakantielezen: Ga mee op ontdekkingsreis!

7 juli 2023
Beleef deze zomer een spannend avontuur met Vakantielezen, het zomerprogramma van de Bibliotheek. Bekijk de schatkaart, lees zes spannende verhalen en ga mee op ontdekkingsreis. En… maak kans een op een mooie prijs!
Vakantielezen met kinderen in de zomervakantie

Voorkom de zomerse leesdip

Tijdens de zomervakantie lezen kinderen vaak minder regelmatig dan op school, waardoor hun leesvaardigheid kan teruglopen. Met het programma Vakantielezen wil de Bibliotheek kinderen enthousiast maken om ook in de vakantie te blijven lezen.

Voor het hele gezin

De verhalen van Vakantielezen zijn speciaal voor kinderen in groep 3 en 4, maar geschikt voor het hele gezin. Fenna Ramos, bekend van Zappelin, heeft het dagboek gevonden van Meral en Jop, twee kinderen die een spannende reis maken. De verhalen zijn dit jaar geschreven door Annemarie Bon en Selma Noort. De illustraties bij de verhalen zijn van Willeke Brouwer. Op de website kun je ook video’s bekijken waarin Fenna voorleest en meedoen aan een prijsvraag.Overal lekker lezen

Of je nu thuis bent of op reis… Vakantielezen is altijd binnen handbereik. De website en verhalen zijn toegankelijk via je laptop, tablet en smartphone. Laat je kinderen genieten van de avonturen van Meral en Jop, waar en wanneer ze maar willen!

Doe mee aan leuke activiteiten in de bieb

Naast het lezen van de verhalen kun je deze zomer ook deelnemen aan leuke activiteiten in de bibliotheek. In de Groningse bibliotheken kunnen kinderen meedoen aan een spannende speurtocht en kleurplaten kleuren. En er is nog veel meer te doen. Check hiervoor de agenda van de bibliotheken in Groningen.

Kinderen gratis lid van de bieb

Bij je de bibliotheek leen je boeken, e-books, luisterboeken, muziek, films, games en nog veel meer. Je kunt activiteiten bezoeken, cursussen volgen, een tijdschrift lezen, een spelletje spelen of in alle rust studeren. Bij de bieb is van alles te doen. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid!


Ga snel naar de website van Vakantielezen Naar de website