• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Het OldambtmeerTerug naar het overzicht

Bij Het Oldambtmeer speciaal aangelegd voor watersport is van alles te doen voor jong en oud!
Het Oldambtmeer is een meer speciaal aangelegd voor watersport en recreatie. Het meer is dus niet natuurlijk ontstaan, maar helemaal zelf gemaakt!

Je kunt hier verschillende watersporten beoefenen: 

Watersport

Wil je leren zeilen, windsurfen of kitesurfen? Dan kun je sinds terecht bij Zeilschool Blauwestad die aan het Oldambtmeer ligt. Bij Zeilschool Blauwestad kun je leren zeilen en windsurfen van begin april tot eind oktober. Kinderen (vanaf 8 jaar) kunnen leuke cursussen volgen en krijgen les in groepsverband. Liever kanovaren over het grote meer? Dat kan ook! Huur een kano, of ga op een excursie in combinatie met een leuke fietsroute om het uitje compleet te maken

Stranden

Het Oldambtmeer heeft drie super leuke stranden voor jong en oud!
- Het Triadeem is een speel- en belevingsplek, gemaakt van heel veel zwerfkeien. Kinderen kunnen hier lekker spelen met het water, het zand en de stenen. Ook zijn er natuurlijke zitelementen, waarop je heerlijk kunt genieten van het uitzicht. 
- Strand Zuid Blauwestad is te bereieken via een houten loopbrug. Er is een speeltuin die leuk is voor groot en klein, een speelweide en een brasserie met een terras lekker aan het water. Aan het einde van de pier staat een social sofa. Dit zijn met mozaïek beklede banken die door de hele gemeente Oldambt zijn geplaatst. Elke bank vertelt zijn eigen verhaal van de plek waar ze zijn neergezet. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het Oldambtmeer en de haven terwijl de kids lekker aan het spelen zijn. 
- Strand Noord Midwolda is een strand waar je je de hele dag kan vermaken! Er is een groot zandstrand, en een speeltuin voor de kleintjes. Vanaf het terras bij het paviljoen is er een mooi zicht op de jachthaven en het water.

Kortom er is van alles te doen om je kids een hele dag te vermaken! Ga lekker zwemmen, sporten, spelen en lekker eten en drinken aan het water. 

Meer informatie

Klik op de roze button voor meer informatie over Het Oldamtmeer.


Tip: Benieuwd naar leuke activiteiten en uitjes? Neem eens een kijkje in onze Uitagenda.

Het Oldambtmeer


Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

8x de leukste vakantiekampen

8x de leukste vakantiekampen

Check deze toffe vakantiekampen, voor overdag of iets verder weg met overnachting. We helpen je ook met het kiezen van een kamp, want dat is vaak nog best een uitdaging met zoveel opties!

Welke kies jij?