Het DinosauriumTerug naar het overzicht

Kom met het hele gezin een kijkje nemen in Het Dinosaurium bij Landgoed Tenaxx in Wedde.
Het "Dinosaurium" is een interactief kindermuseum met dinomodellen, skeletten en fossielen die de co-evolutie tussen planten en dieren belichten, inclusief lokale vondsten zoals de Mosasaurus, Betasuchus en Orthomerus, en modellen uit het voormalige Dierenpark Emmen.

Over het museum

Museum "Het Dinosaurium" is helemaal gericht op kids. Spelenderwijs en op een interactieve, eigentijdse manier worden bezoekers geïnformeerd over sauriërs die leefden in het gebied dat nu Nederland is. Daarnaast staat de co-evolutie tussen planten en bomen enerzijds en vlees- en plantenetende sauriërs anderzijds centraal. Er zijn dinomodellen en -skeletten en fossielen te zien, waaronder een collectie van sauriërs uit Nederland: de Mosasaurus, Betasuchus, Orthomerus en sauriërs die gevonden zijn in Winterswijk. Ook zijn er dinomodellen uit het voormalig Dierenpark Emmen te zien.

Interactief en Educatief Plezier!

Ontdek educatieve filmpjes over dino's met een druk op de knop. Bekijk modellen, skeletten en fossielen, speel dinomemory op de funfloor, en graaf dinoskeletten op uit de funwall. Er zijn ook bewegende 3D dino-holografen, dinoschedels en meer. Graaf haaientanden of edelstenen op en bekijk ze onder microscopen of kraak geodes. Geniet van spectaculaire projecties van sauriërs in waterlandschappen uit het Jura en Krijt op de wanden.


Kortom er is genoeg te doen in het Dinosaurium! Klik op de roze button voor meer informatie.

Tip: Neem ook eens een kijkje in de Uitagenda. Hier vind je nog veel meer leuke uittips!

Landgoed Tenaxx

Borgesiusweg 1
9698 XS Wedde
Openingstijden Elk weekend geopend van 29 maart t/m 3 november.
In de zomervakantie zijn we elke dag geopend.
Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

8x de leukste vakantiekampen

8x de leukste vakantiekampen

Check deze toffe vakantiekampen, voor overdag of iets verder weg met overnachting. We helpen je ook met het kiezen van een kamp, want dat is vaak nog best een uitdaging met zoveel opties!

Welke kies jij?