Meivakantie in en om Haalem

10 april 2023
Leuke dingen doen in de meivakantie? Dit zijn onze tips voor uitjes en activiteiten in de meivakantie! Fijne vakantie!
Meivakantie in en om Haarlem
Dit zijn de leukste uitjes en activiteiten in de Meivakantie in en om Haarlem!


13x Uitjes voor het hele gezin

1. Palènpa Park is weer open!

Zoek je een actief buiten-uitje of kinderfeestje? Kom dan zéker naar Palènpa Park in Nieuw-Vennep! Je bouwt er op je eigen kavel fantastische hutten met mooi materiaal. Als de hut af is kun je er gezellig in blijven picknicken! Lees meer over Palènpa Park

2. Kinderfestival op Bevrijdingspop

Zoals ieder jaar wordt op 5 mei de vrijheid gevierd met podia waar gave optredens plaatsvinden, kraampjes, foodtrucks én een superleuk festival voor kinderen; het Hero Kinderfestival!


3. Varen door Haarlem

Het is zo heerlijk om op een mooie dag op het water te zijn! Samen met Luxe Sloepen Haarlem beschreven we 3 leuke routes door Haarlem. Sloepjes die je bij hen huurt zijn stil -want elektrisch- en voorzien van kussens op de bankjes.  


4. Wel 50 (!) Tips voor een dagje Zandvoort met kids!

Wist je dat Zandvoort nog véél meer te bieden heeft dan strand en zee? De duinen, het circuit, kindvriendelijke restaurants, een binnenspeeltuin, de Klimaatpiraat... In een e-book van Visit Zandvoort lees je wel 50 leuke tips! 

5. Kinderboerderij met fijn terras

Zo'n fijn, laagdrempelig gezinsuitje; een bezoek aan Tuincentrum de Oosteinde! Niet alleen voor leuke plantjes kun je bij de vestigingen in Vijfhuizen en Hillegom terecht; óók voor het fijne koffie/lunch terras met speeltuin en kinderboerderij! 


6. NIEUW! Magische vuurshow!

Magische Martin & Thomas de Vuurspuwer bezoeken deze meivakantie voor het eerst onze regio met de voorstelling Samen is Leuker dan Alleen. Hierin laten zij vuurspuwen, vuurstunts, jongleren en magie met veel humor zien!


7. Midgetgolfbaan Haarlem

Een heerlijk uitje met gezin, met de hele familie, of voor een kinderfeestje; midgetgolfen! Iedereen kan het, de één wat beter dan de ander; daar zit de uitdaging! De plek is te gek, zo aan het park, en de horeca is top!


8. Tentoonstelling Kriebelbeestjes

Pim de Pissebed, Miranda Mier, Diederik  Duizendpoot en Lieve Lieveheersbeestje verwelkomen alle kinderen vanaf 3 in de interactieve tentoonstelling met spelletjes, knopjes, klepjes en opdrachten in het natuurhistorisch Pieter Vermeulen museum in Driehuis.

9. Meivakantie in Teylers Museum

Het museum is als een snoepwinkel voor nieuwsgierige kinderen (en ouders!) en deze vakantie kun je er nóg meer te weten komen over fossielen, uitvindingen en de Lorentz formule tijdens gave familierondleidingen en workshops!

10. Excursies in Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Bij de kassa zijn boekjes of rugzakjes voor leuke speurtochten te huur. Er is voor iedere leeftijd iets passends! Daarnaast zijn er verschillende andere leuke excursies en activiteiten, kijk hier wat er op het programma staat!

11. Ruzie op het podium; leuke familievoorstelling!

Ruzie is een ontregelende voorstelling; één langgerekte ruzie op het podium. Maar neem het maar niet te serieus, want deze co-productie van Theater Artemis en Theater Basel is voor iedereen v/a 6 jaar hartstikke leuk om naar te kijken! 

12. Leuke familiefilms bij Kinepolis

Superkat Maurice bedenkt een geniepig plannetje, Mavka probeert haar dorp te beschermen tegen de mens en ook de broers Mario & Luigi zijn te zien op het witte doek. Fantastische films weer bij Kinepolis Haarlem!

13. Familiefilms- en voorstellingen in de Schuur

Een fantastische film over walvissen, een komische film over een superkat, sportieve, avontuurlijke én komische voorstellingen en natuurlijk de spetterende kinderdisco; het bruist weer in de Schuur deze vakantie! 


6x Leuk voor de kids!

1. Brick kids workshops

Bij de LOCO Fabriek kunnen kinderen op verschillende dagen in de meivakantie heerlijk bouwen met duizenden steentjes en legio voorbeelden, onder begeleiding van de Brick Masters. Tip: Ook leuk voor een kinderfeestje! Lees meer over de Brick workshops in de LOCO Fabriek

2. Playground meivakantiekamp

Waar anders dan bij de Playground doen kinderen maffe dingen als 'wasmachine voetbal', 'bellenblaas happy hour' en 'skippyballenrace'? In de meivakantie zijn er 1- en 2 daagse dagkampen die gevuld worden met dit soort lollige activiteiten!

3. Skeelercursus

Op de ijsbaan ligt geen ijs meer; er kan dus heerlijk worden geskeelerd! Kras Sport organiseert dus deze meivakantie weer de leuke en zeer effectieve 3-daagse skeelercursussen, voor zowel beginners als geoefende kinderen!

4. Workshops en kindertours Frans Hals Museum

De áltijd populaire kindertours en schilderworkshops zijn ook deze vakantie weer terug in het Frans Hals Museum. Leuk om te doen voor of na een bezoek aan het poppenhuis, het doen van de speurtocht en het laten maken van een portret!

5. Vakantiekaravaan

Voor maar €2,50 per persoon zijn kids vanaf 7 jaar een ochtend lang bezig met 6 toffe clinics. Sport, kunst en cultuur; het komt allemaal aan bod, de kinderen krijgen dus gevarieerd programma samen met allemaal leeftijdsgenootjes!


6. Dagkamp Doejemeeatelier

Kinderen gaan op 4 mei samen met Doejemeeatelier in de speeltuin of op de speelzolder een hele dag aan de slag met het thema 'wind'. Wapperende vlaggen en tinkelende windorgels maken, de allergrootste bellen blazen, maar óók samen soep voor de lunch maken!


11x Net buiten Haarlem


1. Rijksmuseum Boerhaave 

Ontdek alles over microscopie in de nieuwe tentoonstelling Onvoorstelbaar in Rijksmuseum Boerhaave in Leiden! In de vakantie zijn er leuke workshops, zo maak je je eigen petrischaal-kunstwerkje. En de waterspeeltuin is weer open!


2. Rijksmuseum Amsterdam

Het programma van Het Rijksmuseum Amsterdam zit in de meivakantie bomvol leuke kinderactiviteiten. Fotografeer als Vermeer, speur door het museum, ontmoet Pim & Pom en ga mee op expeditie door de geschiedenis!


3. Scheepvaartmuseum

Zet koers naar Amsterdam, naar Het Scheepvaartmuseum! Daar teken je je eigen eiland, beleef je het verhaal van de walvis en speur je door de zalen. Breng een bezoekje aan gastschip Tara of test die hangmat in het VOC schip. Zó leuk!


4. Suikerspinatelier

Dol op suikerspinnen? Deze vakantie is suikerspinkunstenaar Martijntje Cornelia in het LAM museum. Kom kijken, de zoete geuren opsnuiven en helpen met het spinnen van de suiker. Daarna lekker buiten spelen op het prachtige landgoed!


5. Tussen Kunst en Kidz

Het Zuiderzeemuseum bestaat 75 jaar; alle reden voor een Feest! Van 29 april t/m 1 mei zijn er drie kunstzinnige feestdagen in het buitenmuseum. Fijn meespeeltheater en de uit Sesamstraat bekende Hakim geeft goochelshows!

6. Wat gebeurde er in WO II?

Mei is de maand van herdenken, maar eigenlijk leent iedere dag van het jaar zich ervoor om een bezoekje te brengen aan Verzetsmuseum Amsterdam. Het Juniordeel voor kinderen vanaf 9 jaar en het nieuwe volwassen deel vanaf 12 jaar. 

7. Dalí en Gaudì bij Lumières

Stap in de magische wereld van Dalí in Fabrique des Lumières! Zijn sprookjes-achtige, fantasievolle kunst komt hier tot leven met lichtprojectie en muziek. Meer van de kleurrijke mozaïeken van Gaudí? Ook die ontdek je hier! Echt een ervaring.


8. Meivakantie bij de Marine

Er is deze meivakantie weer van alles te doen bij het Marinemuseum! Zo kun je een tactisch spel spelen, een leuke speurtocht doen, knutselen in het kinderatelier en kijken naar de voorstelling Gehieme Dieptes. 


9. Expeditie bij Hilde

Bij de nieuwe tentoonstelling in het Huis van Hilde worden deze vakantie leuke activiteiten georganiseerd! Doe de speurtocht, geniet van een poppenvoorstelling of ga op onderzoek uit in het ArcheoLab of de ArcheoHotspot!


10. Heerlijk buiten spelen

Deze meivakantie heerlijk buiten spelen met de kids? Kom dan naar Speelpark de Swaan! Je kunt hier een gigantische kaas beklimmen, je uitleven op de metershoge springkussens, roetsjen van de glijbanen en nog veel meer!

11. Workshops bij Move 

Move Amsterdam heeft een lekker vol programma met workshops deze meivakantie. Vorige keer snel vol, dus zorg dat je je plekje gereserveerd hebt! PS vergeet de Mobility Experience niet.