• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

3x Leuke vaarroutes met kinderen door Haarlem

20 mei 2024
Favoriet gezins-uitjes op een mooie dag; varen door Haarlem! Luxe Sloepen Haarlem heeft fijne, stille, elektrische bootjes waarmee je heerlijk kunt varen. Dít zijn de plekken in en om Haarlem waar we graag varen met de kinderen. Lees mee!
Luxe Sloepen Haarlem
Bij het eerste voorjaarszonnetje gaat het alweer kriebelen; we willen het water op! Ook onze kinderen vinden varen door Haarlem heerlijk en kijken er elk jaar weer naar uit. En bij gebrek aan eigen boot huren we dan af en toe een mooi sloepje. Wij zijn fan van de 10-persoons sloepjes met fijne kussens op de banken van Luxe Sloepen Haarlem

Zó huur je gemakkelijk een sloep in Haarlem!

  • Via de website van Luxe Sloepen Haarlem reserveren we een sloep
  • We ontvangen een code via SMS
  • Met een rugzak gevuld met drankjes en hapjes fietsen we naar de haven van Heemstede
  • We stappen in de gereserveerde 10-persoons sloep met fijne kussens, starten d.m.v de code en varen weg!

Leuke vaarroutes door Haarlem met kinderen

1. Varen door historisch Haarlem
Vanaf de Haven van Heemstede vaar je in je Luxe Sloep over het Heemsteeds kanaal, langs het landgoed van het prachtige Hageveld College. Vervolgens ga je linksaf het Spaarne op richting Haarlem centrum. Woonboten, terrassen, historische panden en de gezelligheid op het water gaan aan je voorbij, er is zoveel te zien en wij vinden het ook altijd leuk dat je snel contact maakt met andere schippers. Via de Nieuwe Gracht, de Leidsevaart, de Kinderhuisvest en het Gasthuisvest vaar je weer terug het Spaarne op. Vanaf het Spaarne sla je weer rechtsaf richting de Haven van Heemstede. Dit is een hele leuke route van 2 tot 2,5 uur. Tenzij je stopt voor een ijsje bij Tante Saar aan het Spaarne, dan duurt het iets langer ;-) 


De '10 geboden' voor de schipper
 
2. Varen naar een fijne zwemplek; de Molenplas
In open vaarwater zoals het Spaarne is het niet veilig om te zwemmen, dit mag dan ook echt niet. Wij varen daarom graag richting de Molenplas, dit is een officiële zwemplek waar je kinderen veilig kunnen zwemmen! Vanaf de Haven van Heemstede vaar je in je Luxe Sloepje het Heemsteeds kanaal op. Binnen 10 minuten ben je op de natuurlijke rivier het Spaarne. Als je hier rechtsaf slaat ga je door de mooiste natuur en weilanden naar het einde van het Spaarne, daar neem je de vaarweg naar links om richting de Molenplas te gaan. De Luxe Sloepen zijn voorzien van een zwemtrapje waardoor je na het zwemmen gemakkelijk weer in de boot komt. Na afloop van de duik kan je lekker een drankje doen op het terras van Restaurant De Molenplas. Vaar vervolgens rustig terug naar de Haven van Heemstede over de Ringvaart en het Spaarne.


Vaarborden die je onderweg tegen zal komen 

3. Varen naar de Mooie Nel
Heb je écht de tijd? Dan kun je iets verder varen, helemaal van Heemstede naar de Mooie Nel! Op de website van Luxe Sloepen Haarlem vind je 2 routes; een kortere, van ongeveer 3 uur, die heen en terug over het Spaarne voert. Of een langere, van ongeveer 4 uur (lunchbreaks niet meegerekend :-) ) die heen over het Spaarne en terug langs de Molenplas voert. Dit is dé route als je zowel stad als natuur wilt tegenkomen tijdens jullie tocht!


Huur gemakkelijk een Luxe Sloepje voor 10 personen

Hebben jullie nu ook zin om een keer met het gezin, of gezellig met 2 gezinnen, (er is op de luxe sloepen plek voor wel 10 personen!) te gaan varen door Haarlem? Huur dan heel gemakkelijke een Luxe Sloepje bij Luxe Sloepen Haarlem!
Veel plezier!


Dit blog schreven wij in samenwerking met Luxe Sloepen Haarlem. Bij Luxe Sloepen Haarlem kun je een sloep mét of zonder schipper huren. Er is keus uit de 10-persoons elektrische sloepjes met fijne kussens op de banken of de grote sloepen met kussens en toilet aan boord; leuk voor een familiedag! 
Naar de website