De leukste speeltuinen van Haarlem e.o

1 maart 2024
Een bezoekje aan de speeltuin vindt toch elk kind leuk? Ken je alle speeltuinen in je eigen wijk al? Probeer dan eens deze speeltuinen in en om Haarlem!
De favorieten van onze kinderen zijn deze speeltuinen in en om Haarlem, kende jij ze al?

1. Speeltuin Burcht ter Cleeff
In de Kleverparkbuurt ligt deze mooie, ruime, groene speeltuin. Om een fijn grasveldje waar je heerlijk met een bal kunt spelen of kunt picknicken  vind je voor iedere leeftijd leuke speeltoestellen. Kleine kindjes vermaken zich in de zandbak en op een klein klim- en glij torentje. Voor de iets grotere kinderen is er onder andere een prachtig houten klimvliegtuig, voor de oudere kids een gaaf, uitdagend klimtoestel. Gezellig; je kunt hier in een kringetje schommelen. Neem op mooie dagen droge kleding mee, er kan met water gespeeld worden!
Adres: Van Dortstraat 3, 2023 JN Haarlem
Openingstijden: Dagelijks is de speeltuin tussen 09:00 en 18:00 uur open. Bij lekker buitenspeelweer is het winkeltje vanaf 15:00 uur geopend voor koffie, fris, koek, chips én ijs!
Prijs: Niet-leden betalen €0,50 per persoon. Lidmaatschap kost €30 per jaar per gezin.2. Speeltuin Groenendaal
Eén van de fijnste dingen aan deze speeltuin is volgens ons de ligging; je kunt zomaar een hele dag bezig zijn met een wandeling in het Groenendaalse bos, een bezoekje aan de kinderboerderij, lekker spelen in de speeltuin en afsluiten met een pannenkoek in het nabijgelegen restaurant. De speeltuin zelf is ruim opgezet en heeft veel ouderwetse, maar daardoor juist zo leuke, speeltoestellen. Neem wat losse euro's mee want er zijn wat toestellen waar je kids vast in willen maar waar een muntje in moet, en de kleintjes kunnen voor €0,50 een ritje in het treintje maken. Er is een snackbar en een groot terras waar je je snack of ijsje lekker kunt eten.  
Adres: Groenendaal 5 Heemstede
Openingstijden: Van maart - september. Check de website voor actuele openingstijden.
Prijs: €3,50 incl. inclusief drankje of ijsje.3. Speelterrein Meermond
Niet zo'n speeltuin met een wip, schommel en klimrek, wél te gek om hier je kinderen een middagje los te laten! Deze speelplaats is gebouwd op een voormalige vuilnisbelt (dat klinkt viezer dan het is hoor!), is enórm uitgestrekt en méga- uitdagend voor kinderen van alle leeftijden. Er is een kabelbaan, een lange glijbaan en soort van touwladder, maar verder is het vooral de bedoeling dat je kinderen hier hun fantasie en creativiteit gebruiken. Ze kunnen hutten bouwen, verstoppertje spelen en naar hartenlust ravotten. Als je met kleine kinderen komt pas dan even op bij het water. Neem een picknickmand en een wc rol mee (er is geen winkeltje of toilet)  
Adres: Cruquiusweg 49 Heemstede (aan het Spaarne, achter de gemeentewerf, naast de weilanden van Hageveld en tegenover museum Cruquius)
Openingstijden: Elke dag van zonsop-tot ondergang 
Prijs: Gratis 4. Speeltuin Santpoort
Hier vermaken kinderen zich een hele dag, de speeltuin is gróót! (Maar gelukkig wel heel overzichtelijk).
Ons testpanel waande zich hier prinsessen in de middeleeuwen... hier staat namelijk een kasteel; het kasteel van Brederode! Met daarbij ook nog een koets, een paard en een huisje met een ophaalbrug begrijp je wel dat dit het ideale terrein is voor rollenspellen waarbij ridders tekeer gaan en prinsessen flaneren. Zijn ze er moe van geworden? Dan kun je bij het winkeltje een lekker ijsje halen. Op mooie dagen kan hier ook lekker met water gekliederd worden!
Adres: Valckenhoeflaan 2
Openingstijden: Vanaf 1 maart het gehele lente/zomerseizoen, Woensdag en vrijdag t/m zondag 13.30- 17.30 uur, maandag dinsdag en donderdag van 15.00- 17.30 uur
Prijs: €1 p.p.  (alleen cash!) of een gezinsjaarkaart voor €255. Informatieboerderij Zorgvrij
Inderdaad, dit is een boerderij. Maar dan wel een met een héle grote speeltuin voor de deur! Heb je de koeien, de geiten en de kippen even gedag gezegd, dan kun je heerlijk gaan spelen. Voor de kleinere kinderen is er een hele grote zandbak met daarin verschillende toestellen, erachter een wat uitdagender terrein voor grotere kinderen. Tijd voor wat afwisseling? Doe dan een van de speurtochten door het spinnen- of egelbos. (tegen betaling). En als je trek hebt gekregen strijk je neer op het terras van restaurant 'Onder de Platanen'. 
Adres: Genieweg 50, 1981 LN Velsen-Zuid
Openingstijden: Stallen, speeltuin en speelbos zijn alle dagen van de week geopend. De boerderij is van november tot maart van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur open, in de zomer van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00
Prijs: Spelen in de speeltuin kan kosteloos!6. Linnaeushof
Deze speeltuin in Bennebroek is de grootste van Europa! Met wel 300 attracties en speeltoestellen (binnen, buiten en met water) zijn kinderen hier een hele dag zoet. Er zijn kabelbanen, trampolines & luchtkussens, waterfietsen, motorskelters, minigolfbanen, een superglijbaan en nog veel meer! Spectaculair is het elf meter hoge Piratennest en het Pioniersdorp is een feest om in te spelen. Voor de allerkleinsten is er het dreumesdorp. Er si een restaurant waar je lekker eten en drinken kunt halen maar picknicken mag er ook.
Adres: Glipperweg 4c Heemstede
Openingstijden: Van eind maart t/m september (bij god weer nog tm oktober) dagelijks geopend
Prijs: Vanaf €17 p.p7. Playground Haarlem 
Met oog voor duurzaamheid is in de Haarlemse Waarderpolder, naast Ikea, een plek gecreëerd waar kinderen met heel veel verschillende materialen op wel 5000m2 kunnen spelen, leren en hun talenten kunnen ontdekken! Op de Playground zijn altijd twee begeleiders aanwezig. Sportieve jongens en meisjes die graag een handje helpen en toezicht houden. 
Adres: Woudplein 2A
Openingstijden: Woensdag en vrijdag 12.30- 17.00, Zaterdag en zondag 11.00- 17.00. In vakanties elke dag.
Prijs: 1 t/m 3 jaar € 5,50, 4 t/m 14 jaar € 8,95 Volwassenen gratis8. Jeugdland Hoofddorp
Het terrein van deze speeltuin is ruig, met verschillende speeltoestellen die uitdagen en laten ontdekken. Je kunt er bijvoorbeeld spelen met water, zand, hout (hutten bouwen), een tuintje verzorgen, voetballen, met skelters op de skelterbaan en zelfs boogschieten. Ook in het clubhuis kan gespeeld, geknutseld en gelezen worden. De visie van Jeugdland is dat kinderen zoveel mogelijk zelfstandig kunnen spelen; het liefst zonder inmenging van volwassenen. Ouders mogen als ze willen wel mee naar binnen maar worden gevraagd zich zo min mogelijk te mengen met het spelen van de kinderen. Er is toezicht en begeleiding aanwezig.
Adres: Redenburgsingel 100 Hoofddorp
Openingstijden:woensdag en vrijdag van 13:00 – 17:00 uur en zaterdag van 12:00 – 17:00 uur. In vakanties gelden aangepaste tijden.
Prijs: €29. Gestrand op Camping de Lakens
Zowel het restaurant als de speeltuin zijn ook toegankelijk voor mensen die niet op de camping logeren, en laat ons je vertellen; dat wíl je! De kinderen kunnen hier heerlijk spelen in het zand en met water. Een echte eyecatcher is de 20 meter lange glijbaan. Voor alle leeftijden is er een uitdaging in de gave speeltuin. Vanaf de veranda van het restaurant kun jij onder het genot van iets lekkers van de kaart toezicht houden op je spelende kroost. 
Adres: Zeeweg 60 Bloeendaal
Openingstijden: In het zomerseizoen is het restaurant elke dag open, in de winter alleen in het weekend 
Prijs: Spelen is gratis in deze speeltuin Meer speeltuinen in en om Haarlem: Natuurlijk zijn dit niet de enige speeltuinen, en misschien is een andere wel de favoriet van jouw kids. Een compleet overzicht van speeltuinen in en om Haarlem vind je hier! Mis je er nog een? Laat het ons weten!


Spelen je kids vandaag liever binnen? Deze 5 indoor speeltuinen zitten vind je in Haarlem of in de directe omgeving!