De WaterleidingduinenTerug naar het overzicht

Een uniek gebied waar je van de gebaande paden af mag om te ontdekken en te ravotten!
Waar vind je zoveel ruimte en rust in de drukke Randstad? Juist, in de Amsterdamse Waterleidingduinen!
Laat je door de naam niet misleiden; 2/3 van het drinkwater voor Amsterdam wordt hier voorgezuiverd maar het ligt toch echt tussen Zandvoort en Noordwijk. Het gebied is bedoeld voor wandelaars, fietsen is niet toegestaan. Rondom loopt wel een uitgebreid net van fietspaden (onderdeel van het fietsknooppuntennetwerk) en fietsroutes. 

De Amsterdamse Waterleidingduinen met kinderen

Voor kinderen is er veel te beleven in het duin. Bijzonder in de AWD is dat je bijna overal van de paden af mag om te struinen. Je kunt lekker ravotten op een heuvel of op zoek naar sporen van spannende dieren als de damhert en de vos, eekhoorntjes en konijnen. In Bezoekerscentrum de Oranjekom kun je genoeg ideeën opdoen. Op verschillende plekken vind je speelvelden.

Burlende herten

In de herfst hoor je de herten volop burlen. Met dit prachtige geluid proberen de mannetjes de vrouwtjes te lokken. Het gevolg is dat in het voorjaar er volop kleine hertjes rondlopen!

Wandelroutes speciaal voor kinderen


Er zijn verschillende wandelingen, waarvan een aantal speciaal voor kids. Met name de Bomenroute , Expeditie Damhert, Word hulpboswachter en de tocht met de zoekkaart zijn erg leuk om met kinderen te doen. Materialen daarvoor haal je af bij het bezoekerscentrum in Vogelenzang. Maar voor wie op eigen gelegenhied wil wandelen zijn ook de rode route van 3 km, de gele route van 4 km en de bunkerroute van 5 km geschikt.

Klik door naar de website voor meer informatie, bv over de verschillende wandelroutes.

Er worden regelmatig leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd, houd hiervoor onze uitagenda in de gaten!

De Amsterdamse Waterleidingduinen

1e Leijweg 6
2114 BH Vogelenzang
Openingstijden Elke dag geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Prijs Toegangskaarten €1,50 (te koop in automaat bij ingang) wandelroute vanaf €1 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Great Christmas Circus

Great Christmas Circus

Boek met de hoogste KIDSPROOF KORTING je kaartjes voor het sfeervolle en spectaculaire KERSTCIRCUS in Beverwijk! Het is de ultieme show voor het hele gezin tijdens de kerstvakantie.

Gebruik deze link voor kortingskaarten!