Archeologisch MuseumTerug naar het overzicht

Het leukste museum onder de grond. Voor kinderen zijn er veel leuke opdrachten, zoals zelf opgraven!

Het Archeologisch Museum Haarlem is het museum waar stadsarcheologie zichtbaar wordt. Van de vroegste bewoning aan de kust tot de beerputten uit de binnenstad: alles komt aan bod. Naast de vaste opstelling is er twee keer per jaar een tijdelijke expositie over een actueel thema. Schoolklassen kunnen deelnemen aan educatieve projecten. Voor kinderen zijn er veel leuke opdrachten, zoals zelf opgraven!

Het Archeologisch Museum Haarlem heeft veel aandacht voor kinderen. De piramidevitrines zijn zo laag dat ook zij alles kunnen zien. De voorwerpen prikkelen de verbeelding van kinderen; het is dan ook niet moeilijk om nieuwsgierig te worden naar geschiedenis en archeologie!

Schoolklassen en individuele bezoekers
Voor schoolklassen zijn er verschillende projecten. Er is ondersteunend lesmateriaal dat op scholen gebruikt kan worden, ter voorbereiding op het museumbezoek en/of in het geschiedenis onderwijs. Veel van het lesmateriaal is beschikbaar voor individuele museumbezoekers. Zo is er een ‘kinderhoek’ met speur-en doe-opdrachten, een miniopgraving waar kinderen zelf kunnen opgegraven en een digitaal archeologisch graafspel op de computer. Kom je ook gauw een keer langs?

Archeologisch Museum Haarlem

Grote Markt 18
2011 RD Haarlem
Openingstijden Woe - Zo: 13:00 - 17:00 Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Palènpa Park weer open

Palènpa Park weer open

Het leukste huttenbouwdorp is weer open! Kom je gauw een mooie hut maken? Super leuk voor een uitje met gezin of een origineel kinderfeestje.

Reserveer je kavel!