Haarlemmermeerse BosTerug naar het overzicht

Wil je heerlijk een dagje uit met het hele gezin? Dan is Haarlemmermeerse bos de plek!
Het Haarlemmermeerse Bos is een 115 hectare groot parkachtig gebied rondom de recreatieplas wat ten noordwesten van Hoofddorp ligt. In 1979 is het Bos officieel voor publiek opengesteld.

Het is een heerlijke plek voor dagjesmensen, wandelaars, trimmers, fietsers, bootcampers, zwemmers, surfers, hondenbezitters, ruiters, sportvissers én kinderen!


Spelen in het Haarlemmermeerse bos

Er zijn verschillende speeltuinen en een speelparcours. Links van restaurant Papa's Beach House vind je een kleine speeltuin aan het water, uitgerust met een waterpomp die door kinderen zelf bediend kan worden. In het avontuurlijke speelbos een stukje verderop vind je een houten speelkasteel, een touwbaan en klimbomen waar de kids zich heerlijk kunnen uitleven. 


Zwemmen in het Haarlemmermeerse bos

In de zomer kunnen kinderen genieten van het waterpret in de Spartelvijver. Goed om te weten: tijdens de warme zomermaanden kan het voorkomen dat er in het water van het Haarlemmermeerse Bos blauwalg aanwezig is. De kwaliteit van het water wordt geregeld gecontroleerd. Check voor je bezoek de zwemwater website om te zien of er actuele waarschuwingen zijn. 

Bomen- & insecten pad
Het Haarlemmermeerse Bos is uitermate geschikt om te wandelen. Zo is er een tweetal mooie paden om te ontdekken: het bomenpad en het insectenpad. Het bomenpad is 3 kilometer lang. Het pad, dat deels onverhard is, voert langs veel voorkomende boom- en heestersoorten. In totaal wandel je langs 67 bomen en struiken. Het insectenpad is 1,5 kilometer lang. Op de borden langs het pad vind je informatie over veelvoorkomende insecten in het bos. Vooral op zonnige dagen heb je grote kans om veel insecten te zien.

Voor meer informatie kun je verder klikken met de roze website button.

Haarlemmermeerse bos

Raadhuisplein 1
2132 TZ Hoofddorp
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Great Christmas Circus

Great Christmas Circus

Boek met de hoogste KIDSPROOF KORTING je kaartjes voor het sfeervolle en spectaculaire KERSTCIRCUS in Beverwijk! Het is de ultieme show voor het hele gezin tijdens de kerstvakantie.

Gebruik deze link voor kortingskaarten!