Botanisch StoepkrijtenTerug naar het overzicht

Tip van Hero kindercentra: Met stoepkrijt leer jij jezelf en anderen over de belangrijke flora in de stad
In Engeland is het al een rage: botanisch stoepkrijten. De perfecte manier om kennis te maken met natuur in de stad.

Wat is botanisch stoepkrijten?
Kinderen gaan met stoepkrijt op stap en schrijven de naam van het plantje of bloemetje dat ze zien erbij; paardenbloem, madelief, herderstasje, noem maar op! Met het mooie lenteweer zijn de stadsparken een bloemenzee van lentebloemen.

Maar let ook eens op de sprietjes en bloemetjes tussen de stoeptegels. Veel mensen zien deze planten als onkruid, maar dit is niet altijd het geval. Veel van deze plantjes zijn eigenlijk hartstikke belangrijk! Ze zorgen namelijk voor verkoeling in de steden en zijn een belangrijke voedingsbron voor bijen.

Met deze rage zorgt Hero kindercentra er voor dat plantjes niet langer als onkruid worden zien maar als stoepplantjes. En het is ook nog eens hartstikke leuk en leerzaam voor het hele gezin!

Hero kindercentra trekt deze meivakantie de stoute wandelschoenen en gaat met de kinderen op zoek naar de mooiste stoepplantjes. Op de website van Hero kindercentra download je een poster met verschillende stoepplantjes ter inspiratie. Doen jullie mee?

Klik door naar de website van Hero kindercentra.

Hero kindercentra

C. van Noordestraat 15
2033 EC Haarlem
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Beweegkamp in de zomer

Beweegkamp in de zomer

Een gevarieerd programma waarbij alle populaire sporten, maar óók nieuwe 'trend' sporten aan bod komen. De Sport5Daagse is een fantastisch zomerkamp van Sportfever voor sportieve kinderen!

Lees meer