Museum van de geest|DolhuysTerug naar het overzicht

Kom binnen! Splinternieuwe kinderroute in Museum van de Geest | Dolhuys

Museum van de Geest | Dolhuys: Ook voor kinderen!

Museum van de Geest | Dolhuys is er nu ook voor de kindergeest: voor de heldere geest, de wiebelige geest, de angstige geest, de drukke geest, de eigenzinnige geest, de verliefde geest, de fantasievolle geest en de grappige geest.

Ook in de hoofden van kinderen komen ze allemaal zo nu en dan langs. Je zou er gek van worden. Hoe fijn is het dan om een gebruiksaanwijzing te hebben van jezelf? Vandaar de nieuwe kinderroute: Schrijf je eigen gebruiksaanwijzing!

Kinderroute: Schrijf je eigen gebruiksaanwijzing

De kinderen gaan op pad in het museum met de interactieve guide die hen van alles over de wonderlijke menselijke geest vertelt. Wat maakt jou nou jou? En wat maakt je anders dan de anderen? In hun persoonlijke gebruiksaanwijzing kunnen de kinderen invullen waarvoor ze zichzelf een dikke 10 geven. Of waar ze gestoord of juist heel blij van worden.

Ook maken ze kennis met hun boekendubbelgangers: personages uit boeken die net zo grappig is als zij zijn, net zo moedig, zo handig, zo sportief of net zo dromerig als zij. Zo leren ze zichzelf beter kennen en weten de mensen om hen heen hoe ze het beste met hen om kunnen gaan. Thuis of op school kan dit weer leuke gesprekken opleveren.

Volwassen geesten ook van harte welkom

Natuurlijk is het Museum van de Geest | Dolhuys ook voor volwassen geesten. Aan de hand van kunst, persoonlijke verhalen, wetenschap en levensvragen worden ook zij uitgedaagd om met een open blik naar hun eigen geest te kijken en die van anderen.

Museumcafé Thuys

In museumcafé Thuys is iedereen van harte welkom voor een goede kop koffie, Thuysgemaakte lunch of een borrel met lekkere hapjes. Het terras is een verborgen pareltje in de stad waar je heerlijk kunt onthaasten.

De kinderroute is speciaal voor kinderen van 9-12 jaar en ook heel geschikt voor kinderfeestjes!

Museum van de geest | Dolhuys

Schotersingel 2
2021 GE Haarlem
Prijs Kinderen t/m 12 jaar gratis
Volwassenen €14,50
Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart; gratis
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sinterklaas activiteiten

Sinterklaas activiteiten

De Pietenschool, op bezoek bij Sint, Sint op het grote doek... O kom er toch eens kijken wat er allemaal voor leuks te doen is!

Naar de Sint-agenda!