Park VijfhuizenTerug naar het overzicht

Een groen gebied met speeltuin, wandelpaden, MH17 monument en herdenkingsbos

Park Vijfhuizen: recreatiegebied in Haarlemmermeer

Park Vijfhuizen is een van de nieuwste recreatiegebieden van Haarlemmermeer. In 2013 werd begonnen met de aanplanting. Met Europese subsidies kon de gemeente dit park aanleggen. Nu wordt het ieder jaar groener en steeds meer natuur. Het gebied sluit aan bij de Groene Weelde dat iets zuid-westelijker ligt. In het park is er een speeltuin voor kinderen. Ook is hier het monument en herdenkingsbos ter gedachtenis aan de slachtoffers van de vliegtuigramp MH17.


Park bomvol wandelpaden en fietsroutes

In Park Vijfhuizen vind je vele verschillende wandelpaden en fietsroutes. Door de fietspaden sluit het gebied aan op de natuurgebieden Plesmanhoek, de Groene Weelde en het Haarlemmermeerse bos. In het natuurgebied is een knipoog naar de Big Spotters Hill aangebracht. De waterpartij heeft namelijk dezelfde vorm. Het recreatiegebied brengt je echt tot rust. Je kunt hier heerlijk door de natuur wandelen. Ook voor honden is Park Vijfhuizen een fijne plek. Een gedeelte van het park is een losloopgebied.


Herdenkingsbos als MH17 monument

Om de slachtoffers van vlucht MH17, die in 2014 verongelukte, te herdenken heeft Haarlemmermeer een herdenkingsbos gecreëerd. In het park zijn er 298 bomen geplant. Het groene lint ter gedachtenis aan de slachtoffers is een symbolisch voor elk slachtoffer. In Vijfhuizen ligt ook het MH17 monument.

Park Vijfhuizen

Vijfhuizerweg
2141 CP Vijfhuizen
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Great Christmas Circus

Great Christmas Circus

Boek met de hoogste KIDSPROOF KORTING je kaartjes voor het sfeervolle en spectaculaire KERSTCIRCUS in Beverwijk! Het is de ultieme show voor het hele gezin tijdens de kerstvakantie.

Gebruik deze link voor kortingskaarten!