Zwemplekken SpaarnwoudeTerug naar het overzicht

Het beste (gratis) uitje op een warme dag: zwemmen bij deze zwemstrandjes!
Fijn, een warme dag! Dan wil je zwemmen, spelen, zonnebaden... maar op het strand is het zo druk en de zee is zo zout... Wat dacht je van een plons in een zwemmeertje? Eén van deze 3 bijvoorbeeld!


Westbroekplas

Ten zuidoosten van Velsen ligt de Westbroekplas. Aan één kant wordt deze geflankeerd door een 200 meter breed zandstrand, buiten dit strand wordt de plas omzoomd door ligweides en een wandelpad. De plas is in het midden erg diep, maar loopt vanaf het strand geleidelijk af en is dus heel geschikt om in te zwemmen. Bij 1.40 meter diepte liggen lijnen. Er zijn openbare toiletten bij de ligweides maar je kunt ook naar het toilet bij restaurant Villa Westend. Heerlijk eten daar ook!

Peddelpoel

Zijkanaal B, in het gedeelte 'Oosterbroek' van Spaarnwoude Park, mondt uit in de Peddelpoel, een fijn zwemmeer omgeven door ligweides. Er is een afgebakend gedeelte waar gezwommen mag worden. Er zijn geen speeltoestellen, maar wel picknickbanken en toiletten aanwezig. Voor een hapje en drankje kun je op het terras van het Fletcher hotel, dat ook een kinderkaart heeft, terecht. Omdat het gebied nét wat minder bekend is én wat uit het zicht ligt is het er vaak lekker rustig op dagen dat andere zwemplekken tjokvol zijn!

Veerplas

Gelegen aan de Waarderpolder, vlakbij de Ikea aan de rand van Haarlem, ligt de Veerplas. Een lekkere zwemvijver, met daarbij een superfijn restaurant; het Veerkwartier, aan de ligweide. Op de weide staan houten speeltoestellen en via het Veerkwartier kun je ook nog een Kabouterpad en Blotevoetenpad lopen; een compleet dagje uit dus!


- Waterkwaliteit: Kijk voordat je gaat zwemmen even op Zwemwater.nl om te controleren hoe de waterkwaliteit op dat moment is
- Toezicht: Bij deze strandjes en zwemplassen is geen toezicht! 

Spaarnwoude Park

Genieweg 46
1981 LN Velsen-Zuid
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips